Berekenen.nl
Geplaatst op 3 augustus

Duurste auto land van Europa

De Nederlandse chauffeur is óf een liefhebber óf heeft de auto nodig voor zijn werk. Het ligt in ieder geval niet aan de lage kosten, want Nederland lijkt een van de duurste landen om een ​​auto te bezitten. Zowel de belastingen als inmiddels ook de verzekeringspremies zijn hoog.

Dure verzekeringen en torenhoge belasting

Lange tijd waren verzekeringen in Nederland heel betaalbaar, de kosten waren laag dankzij de onderlinge concurrentie. Dit veranderde toen verzekeringsmaatschappijen zich realiseerden dat ze extra premies moesten vragen om alle claims te kunnen betalen. Ondertussen staan ​​we helaas ook bekend om (zeer) hoge belastingen, zowel op autobezit als op gebruik. Hoge wegenbelasting en BPM maken het relatief duur om een ​​auto te kopen. Dit zijn twee factoren die autorijden in Nederland niet echt "leuk" maken. Hoeveel kost de auto zowel zakelijk als privé? Zakelijk gezien is de bijtelling van 22%/jaar voor zelfs de meest zuinige modellen met verbrandingsmotoren vrij hoog. Alleen elektrische auto's bieden enkele fiscale voordelen.

Autokosten berekenen

Benieuwd wat de autokosten zijn die jij betaalt voor de auto of benieuwd wat de kosten zullen zijn als je een nieuwe auto gaat kopen? Je kunt online zowel de autobelastingen als bijvoorbeeld de BPM berekenen. Je krijgt op die manier een goed beeld van de autokosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In plaats daarvan kun je eenvoudig berekenen wat een auto je zal kosten, ook na de aanschaf op het moment dat je er gebruik van gaat maken. Je kunt online de autokosten berekenen, zodat je binnen een paar minuten op de hoogte bent.