Berekenen.nl
Geplaatst op 7 november

Is een verzekering voor wintersport echt nodig?

Jaarlijks doen veel mensen aan wintersport zonder adequate verzekering. Het is vaak onbewust, want met hun ziektekosten- en reisverzekering denken de meeste mensen dat ze goed gedekt zijn op hun skivakantie. Bij diefstal van de ski's kun je een claim indienen bij de reisverzekering. En als er een ongeluk gebeurt, kun je rekenen op een zorgverzekering. Waarom heb je nog extra wintersportdekking nodig? Het feit is dat je in de meeste gevallen niet goed verzekerd bent met alleen een reisverzekering en een zorgverzekering als je aan wintersport doet. Hoe zit dat eigenlijk?

Reisverzekering en wintersport

De meeste reisverzekeringen dekken schade, diefstal en verlies van jouw bezittingen tijdens jouw reis. Maar als je een skivakantie boekt, is je (vaak) dure wintersportuitrusting meestal niet verzekerd. Hiervoor is een aanvullende wintersportverzekering nodig. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen verzeker je dan:
  • Jouw eigen skimateriaal (zelfs als je het gehuurd hebt)
  • Ongebruikte dagen gehuurde skimateriaal
  • Ongebruikte dagen van jouw skipas
  • Skilessen die niet gevolgd zijn, bijvoorbeeld na een blessure of ongeval
  • Kosten voor hulpverlening

Via een aanvullende verzekering voor wintersport verzeker je materiële schade en kosten voor hulpverlening veroorzaakt door wintersport.

Zorgverzekering en wintersport

Jouw zorgverzekering dekt spoedeisende hulp kosten. Breek je je benen op de berg? In dit geval worden bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis, ziekenhuiskosten en vervoer naar huis vergoed tot het in Nederland geldende maximum. Helaas kunnen zorgkosten in het buitenland duurder zijn dan in Nederland. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen als je een ongeluk krijgt tijdens de wintersport.

Deze extra kosten worden alleen vergoed als je een aanvullende verzekering voor medische kosten met een reisverzekering afsluit. Of als je een ziektekostenverzekering hebt die medische kosten in het buitenland dekt.

Vergeet jouw EHIC-kaart niet

De EHIC-kaart is het bewijs in het buitenland dat je verzekerd bent voor zorg. In de meeste gevallen hoef je de medische kosten niet zelf te betalen. Je kunt een EHIC-kaart aanvragen bij jouw zorgverzekeraar.

Samenvatting

Een reis- en zorgverzekering alleen is meestal niet voldoende als je op wintersport gaat. Door een aanvullende wintersportverzekering af te sluiten, ben je altijd goed verzekerd tegen schade, diefstal of verlies van skimateriaal. Bij verwondingen of een blessure kun je ook een vergoeding krijgen voor de hulpverlening ter plaatse, ongebruikte lessen en resterende skipassen en huurmateriaal.

De zorgverzekering dekt jouw medische kosten slechts tot een bepaald maximum. Omdat ze in het buitenland vaak hoger zijn, is een aanvullende verzekering voor ziektekosten zeker geen overbodige luxe. Tenzij jouw zorgverzekering al een aanvullende verzekering heeft afgesloten voor medische kosten die jij in het buitenland maakt.

Conclusie
Denk goed na over jouw verzekering voordat je op skivakantie gaat. Denk eraan om het huidige reisadvies op te volgen. Bekijk de voorwaarden van jouw polis om te zien wat wel en niet gedekt is. Ook wat betreft het coronavirus. En denk goed na over welke verzekeringen je sowieso wilt afsluiten. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Want wintersportvakanties zijn vaak best duur.

Online reisverzekering berekenen

Wil je een wintersport reisverzekering berekenen of nagaan waar je er op een voordelige manier voor kunt zorgen dat je gebruik kunt maken van een aanvullende module? Je kunt gewoon online je reisverzekering berekenen. Heb je al een reisverzekering en zoek je naar andere aanbiedingen of heb je nog geen verzekering en wil je die graag online afsluiten? Je kunt de verzekering online berekenen en vaak meteen al afsluiten, zodat je daar nog ruim op tijd voor de wintersport gebruik van kan gaan maken.