Berekenen.nl
Geplaatst op 25 december

Aantal WW-uitkeringen in Amsterdam blijft verder afnemen

Dat aantal uitkeringen van iets midner dan 30.000 is praktisch gelijk aan het aantal uitkeringen een maand eerder, waarmee de stijging tot een einde lijkt te zijn gekomen. Normaal gesproken is er aan het eind van het jaar sprake van een stijging, als het gevolg van de seizoensinvloeden. Het feit dat er nu sprake is van een stabiele situatie laat zien dat de algehele economische situatie zich lijkt te verbeteren.

Daling na lange stijging

Landelijk en in Amsterdam hadden we lange tijd te maken met een stijging van het aantal WW-uitkeringen, tot in het voorjaar van 2014. Vanaf dat moment is het aantal uitkeringen gaan dalen. In heel Nederland is het aantal uitkeringen nog wel iets gestegen, het aantal uitkeringen ligt nu zo’n 1,5% hoger dan vorig jaar en zo’n 1,4% hoger dan in oktober van dit jaar.

WW-uitkering berekenen

Wil je zelf een WW-uitkering berekenen, om na te gaan waar je op kunt rekenen op het moment dat je werkloos zou worden? Je kunt op die manier nagaan waar je recht op hebt en hoe lang je er gebruik van kunt maken. Dreigt er een reorganisatie aan te komen en wil je op tijd weten wat je kunt verwachten, of ben je gewoon eens benieuwd wat je zou krijgen vanuit de WW? Je kunt online je WW-uitkering berekenen, zodat je precies weet welk bedrag je iedere maand op je rekening zou kunnen verwachten op het moment dat je geen werk meer hebt.