Berekenen.nl
Geplaatst op 20 juli

ING verlaagt de rente op de Oranje spaarrekening

De rijkere spaarders met een saldo tussen de €25.000 en €75.000 krijgen nog iets meer rente, zij kunnen rekenen op 1,3% in plaats van de 1,4% die ze tot nu toe kregen. Iedereen met meer dan €75.000 op de rekening krijgt zelfs nog 1,5%, iets minder dan de 1,6% die het eerder was.

Verschillende spaarrekeningen

Daarnaast verlaagt ING de spaarrente ook voor andere type spaarrekeningen die de bank aanbiedt. Het gaat bijvoorbeeld om de Toprekening, die voortaan over al het spaargeld tot 1 miljoen euro nog maar 1,15% rente zal vergoeden. Dit betekent dat de rente lager uitvalt dan de vermogensrendementsheffing die we in Nederland betalen, die ongeveer 1,2% per jaar bedraagt. De inflatie zorgt voor een verdere daling van de uiteindelijke waarde van het spaargeld, waardoor de rente niet voldoende oplevert het kapitaal stabiel te houden.

Zelf de rente berekenen

Wil je zelf de rente berekenen, of nagaan wat het betekent dat ING de rente verlaagt? Ga na welk verschil in rendement dit jaarlijks op zal leveren en of het de moeite waard is om wellicht naar een andere bank over te stappen. Het overzetten van spaargeld is niet moeilijk. Je kunt de rente berekenen om na te gaan waar je het best terecht kunt. Een klein verschil in rentepercentage is vooral interessant op het moment dat je de beschikking hebt over een groot bedrag aan spaargeld, waarmee je voor een leuk rendement kunt zorgen.