Berekenen.nl
Geplaatst op 14 september

Amerikaanse Fed zou rente moeten verhogen

Uit een peiling onder de lezers van de Financiële Telegraaf blijkt dat 54% van mening is dat de organisatie de rente zou moeten verhogen. Het gaat om de centrale bank van Amerika, die met een eventuele renteverhoging grote invloed kan uitoefenen op bijvoorbeeld de markten en het beleid in Europa.

Rente past niet langer bij economie

Volgens de lezers past de huidige rentestand van bijna 0% niet langer bij de Amerikaanse economie, die inmiddels weer goed lijkt te draaien. Door de rente nu te verhogen is het mogelijk om een positief signaal af te geven, wat er volgens de lezers voor zal zorgen dat de economieën over heel de wereld de kans krijgen om zich verder positief te ontwikkelen. Aan de andere kant geven tegenstanders aan dat met name China en andere opkomende markten zorgen voor onrust. Het zou volgens hen verstandiger zijn om nog even te wachten met het verhogen van de rente. De lage rentestand maakt het immers mogelijk om goedkoop geld te lenen, waardoor de economie een grotere impuls ontvangt en het herstel vlotter verder door kan zetten.

Rente berekenen

Wil je zelf de rente berekenen die je krijgt op een spaarrekening of aan de andere kant juist de hypotheekrente berekenen die je betaalt voor een woning die je wilt financieren? Je kunt online de rente berekenen, waarmee je ervoor zorgt dat je goed op de hoogte bent van de kosten of de opbrengsten. Wil je aan de hand van de rente de maximale hypotheek berekenen of ben je benieuwd naar welk eindkapitaal je bij een bepaalde rente toe kunt werken? Je kunt online de rente berekenen, met behulp van onze handige module.