Berekenen.nl

Wat word mijn eindlengte ?

Hoi, Ik ben Julio en ben vandaag net 15 geworden.
Ik ben momenteel 1m73 lang en iets kleiner dan mijn klasgenoten niet dat het heel erg opvalt ofzo.
Ik heb de test uitgeprobeerd en het resultaat was dat mijn eindlengte ongeveer 177cm wordt.
Mijn vader is 174 en moeder is 164 (niet zo groot dus).
Zei vertelden mij dat ik wel boven de 1.80 wordt en vrienden ook.
Laatst kwam er een schoolarts naar onze school en die vertelde mij dat ik rond de 1.78 zou worden maar ze zou niet verbaasd zijn als ik nog boven de 1.80 kom. Ik groei natuurlijk nog en sport 3x per week eet gezond en gevarieerd.
Dus ik vroeg me af of jullie mij extra info zouden kunnen geven en misschien nog iets over mijn eindlengte kunnen vertellen.

Mvg

Vraag gesteld door: Julio
Reageer jij op deze vraag?

Maartje: Hoi Julio,

Het is niet te voorspellen wat je eindlengte wordt. Het heeft met heel veel zaken te maken waaronder je puberteit, maar ook deze 1,77 cm hier op de site is maar een algemene formule. Dat kan natuurlijk voor jou persoonlijk heel anders uitpakken. Maar over het algemeen heb je bij 15 je groeispurt al wel gehad en zul je echt niet meer heel veel groter worden. Wellicht een centimeter per jaar.

Merel: Ja dat wil ik ook wel graag weten. Ik ben nu 14 jaar oud en vraag me af, hoe lang ik wordt. Ik ben nu 1,63 cm en zou graag nog wel 7 cm erbij willen krijgen.

Daniel: De berekening hier op de site, geeft een redelijke indicatie alleen zijn er uitzonderingen. Maar naar mijn idee is de uitzondering eerder dat je te lang bent en dat dit niet voorzien is, dan dat je kleiner wordt dan voorspeld.