Berekenen.nl

Fte uren als vof

Wij hebben een vof op een golfbaan. Wij betalen een bedrag aan huur aan de stichting van de golfbaan. Nu krijgen wij een nieuw contract en hebben ze het ipv huur oefenfaciliteiten over een basisvergoeding en hebben ze het over fte’s Dus de verwachte gewerkte uren van een professional en stellen dat als er meer fte’s bijkomen wij de stichting nog meer verschuldigd zijn. Maar dit kan toch helemaal niet want we hebben toch geen dienstbetrekking of arbeidsovereenkomst?

Vraag gesteld door: Fem
Reageer jij op deze vraag?

Danny: Fem, dat lijkt me van wel want je maakt met elkaar gewoon een overeenkomst waar je zaken in vastlegt. Ik weet natuurlijk niet hoe het contract eruit ziet maar belangrijk daarbij is ook te weten of het contract is opgezegd of verlopen door de verhuurder. In dat geval kun je wellicht wel bezwaar maken als het je ineens veel zwaarder raakt.

Maar ook dat lijkt me nu niet het geval. Aangezien je waarschijnlijk een huurcontract hebt op basis van huur grond en "overige bedrijfsruimte" zit je minder vast aan wettelijke regels. Mocht je een ander contract hebben dan kun je daar mogelijk nog iets mee, maar dan nog krijg je gezeur met de verhuurder van de grond met kans op dat het op een later moment alsnog uit elkaar gaat.

Mijn advies zou zijn om met elkaar persoonlijk in contact te gaan en de bezwaren aan te geven. Eventueel een andere suggestie te doen. Als ik aan de verhuurder denk en hij denkt meer FTE meer mensen op het terrein, meer onderhoud etc, dan valt daar natuurlijk ook wel iets over te zeggen.

Succes met de overwegingen.