Berekenen.nl
Geplaatst op 27 september

FTE berekenen: gemeente Zutphen bezuinigt miljoenen

FTE berekenen of benieuwd wat dit precies inhoudt? Een FTE staat voor een fulltime baan, op basis van het aantal uren dat er in een werkweek gaan op basis van de CAO die een bedrijf gebruikt.

Bij de gemeente Zutphen zoekt men naar mogelijkheden om geld te besparen. Daarom is besloten om het aantal FTE omlaag te brengen. Wethouders krijgen voortaan betaald op basis van 0,9 FTE, terwijl ze daarvoor wel fulltime op kantoor aanwezig zullen zijn.

Je kunt online het aantal FTE van een organisatie berekenen of het uurloon berekenen aan de hand van een rekensommetje. Voor parttime en voor fulltime, door die eenvoudig naar elkaar om te zetten.

10 procent minder salaris voor wethouders

De wethouders in Zutphen werken voortaan voor 0,9 FTE, waarmee ze 10 procent van hun salaris inleveren. Ze krijgen minder betaald, maar moeten in 2019 wel gewoon hetzelfde werk blijven doen. Het betekent in de praktijk dat ze meer werken voor minder geld, waardoor de gemeente onder de streep meer geld over zal houden.

Je kunt het aantal FTE ook gebruiken om de omvang van een organisatie of gemeente te bepalen. Bij 1 FTE kan er sprake zijn van één iemand die fulltime werkt, net als van meerderen die parttime werken en samen zorgen voor een volledige werkweek.

FTE berekenen: online tool

Wil je het aantal FTE berekenen binnen de organisatie of op een andere manier met de berekening aan de slag? Je kunt online FTE berekenen, gewoon met de handige tool die er beschikbaar is. En lees bovendien meer over wat een FTE is, zodat je op basis daarvan de gewenste inzichten kunt verkrijgen.