Berekenen.nl
Geplaatst op 6 november

Aantal jongeren in de WW neem verder af

Tussen mei en augustus van dit jaar was er sprake van een afname van 4.000, tot 27.000 jongeren. Tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar nam het aantal jongeren met een WW uitkering ook al met 7.000 af.

Minder uitkeringen en meer vacatures

Uit de cijfers blijkt onder andere dat het jongeren tot 27 jaar in de horeca, vervoer en opslag zijn die relatief veel gebruik maken van een WW-uitkering. De positieve verandering van de cijfers laat zien dat het weer iets beter gaat, al neemt dat niet weg dat er veel werk aan de winkel is. Uit de cijfers van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven blijkt onder andere dat het aantal vacatures voor MBO’ers de laatste tijd met 14% is gestegen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat zijn de positieve ontwikkelingen die helpen om de jongeren aan het werk te krijgen en die vervolgens ook hun baan te laten behouden.

Duur van de WW berekenen

Wil je zelf de duur van je mogelijke WW-uitkering berekenen, op basis van het werk dat je de laatste tijd of de laatste jaren hebt geleverd? Het is online mogelijk om de WW duur te berekenen zodat je goed weet waar je rekening mee kunt houden. Op basis van je arbeidsverleden kun je rekenen op een bepaalde tijd WW, waarmee je maximaal 70% van het dagmaximum aan uitkering blijft ontvangen, gebaseerd op je salaris dat je verdiende. Is de WW duur voorbij? Dan kun je aanspraak maken op een bijstandsuitkering, mits je nog geen werk hebt gevonden.