Berekenen.nl
Geplaatst op 11 september

Bevallingsverlof berekenen: hoe werkt dat voor ZZP-ers?

Bevallingsverlof berekenen? Met een handige tool is dat heel eenvoudig. Medewerkers die zwanger raken kunnen op die manier berekenen wanneer hun verlof in kan gaan en hoe lang ze daar vervolgens gebruik van kunnen maken.

Het berekenen van bevallingsverlof is eenvoudig, maar toch is niet iedereen daar goed van op de hoogte. En onder ZZP-ers is de kennis nog een stuk minder goed aanwezig. Meer dan 6 op 10 ondervraagden gaven aan later dan 36 weken met verlof te gaan. Bovendien gaat 55 procent van hen binnen 6 weken weer aan het werk. In loondienst is het gebruikelijk om dat pas na 12 weken weer te doen.

ZZP-er werkt langer door

De ZZP-er werkt langer door en gaat eerder weer aan de slag. Of zij het berekenen van bevallingsverlof lastig vinden of gewoon graag snel weer aan de slag gaan wordt uit het onderzoek niet helemaal duidelijk. Feit is in ieder geval dat zowel medewerkers in loondienst als zelfstandigen online alles voor de bevalling kunnen berekenen. Bijvoorbeeld om het zwangerschapsverlof uit te rekenen, en daarmee te voorkomen dat ze te lang doorwerken en te vroeg weer beginnen.

Bevallingsverlof berekenen tool

Zelf het bevallingsverlof berekenen met een tool? Je kunt eenvoudig online een berekening maken van het zwangerschapsverlof, zodat je goed weet waar je aan toe bent. Ontdek hoe lang voor de uitgerekende bevalling je kunt stoppen met werken en hoeveel tijd je vervolgens hebt om bij te komen en van je kleine te genieten. Zoals aangegeven is 12 weken gebruikelijk, maar iedereen kan zelf het bevallingsverlof berekenen om de mogelijkheden te bekijken.