Berekenen.nl
Geplaatst op 13 maart

Bevalling in de taxi: gekste wat de chauffeur ooit meemaakte

Taxichauffeurs maken over het algemeen heel wat mee, maar een vrouw in Emmen maakte het laatst wel heel bond. De taxichauffeur werd gevraagd om de vrouw naar het ziekenhuis in de stad te brengen. Het ging om een rit vanuit Ter Apel. Tijdens de rit werd duidelijk dat de vrouw het ziekenhuis niet meer zou halen, omdat de bevalling al in de taxi begon. “We waren ongeveer op een kilometer van het ziekenhuis en toen zei ze dat het hoofdje er al uitgekomen was", vertelt de chauffeur.

Naar het ziekenhuis en personeel gebeld

De chauffeur reed snel door naar het ziekenhuis en belde alvast met het personeel. Dat stond klaar en kwam met acht man naar buiten om de bevalling in goede banen te leiden. De dokter kon het hoofdje van het kind vastpakken, waardoor de baby er binnen twee minuten uit was. De bevalling vond plaats op de achterbank van de taxi, waardoor het kindje op de parkeerplaats van het ziekenhuis geboren werd.

Volgens de taxichauffeur is dit het vreemdste dat hij ooit heeft meegemaakt. Bij de bevalling heeft hij bewust afstand gehouden, om de doktoren en verpleegkundigen hun werk goed te laten doen.

Bevallingsdatum berekenen: handige tool

Wil je zelf meer duidelijkheid over de uitgerekende bevallingsdatum of wil je een onregelmatige cyclus berekenen voor een beetje meer zekerheid? Je kunt de bevallingsdatum berekenen met onze handige tool. Op die manier ben je goed op de hoogte van de datum waarop je waarschijnlijk zal bevallen. Je komt minder snel voor verrassingen te staan, zodat het risico op een bevalling in de taxi en op de parkeerplaats van het ziekenhuis in ieder geval een stukje kleiner wordt.