Berekenen.nl
Geplaatst op 8 februari

Zwangerschap tijdens deze kou

Niemand had het waarschijnlijk gedacht dat we nog zulke tempraturen zouden krijgen en helemaal niet de hoeveelheid sneeuw die de afgelopen dagen is gevallen. Iedere zwangere vrouw wil natuurlijk deze winter doorkomen zonder enige problemen. Wij gaan je precies vertellen hoe jij deze tijd door kan komen zonder problemen. Iedereen weet het wel dat je extra goed moet oppassen wanneer het vriest en je zwanger bent.

Het klinkt logisch maar blijf bewegen

Een wandeling zit er met dit slechte weer niet altijd in, het is erg koud en de wegen zijn slecht. Hierdoor neemt de kans tot ongelukken en de kans tot vallen enorm toe. Maar toch is het belangrijk dat je in beweging blijft tijdens je zwangerschap, niet alleen voor jou maar ook voor de baby. Nu de sportscholen ook dicht zijn valt daar ook een andere optie toe. Je hoeft natuurlijk niet een hele route te gaan lopen in dit vieze weer. Je kan er ook voor kiezen om in dit slechte weer lekker thuis te gaan sporten met je partner. Yoga is een van deze thuissport opties. Als je toch liever in de wind en sneeuw wilt lopen doe dan wel schoenen aan met veel grip. Hierdoor verklein je de kans dat je gaat uitglijden want dat wil je natuurlijk niet.

Blijf goed drinken

Als je denkt aan blijven drinken denk je vaak aan hele warme zomers boven de 30 graden. Tijdens de wintermaanden wordt de lucht er droog. Ook de overgang van koud naar warm kan binnen in je lichaam een behoorlijke klap geven. Deze klap kan er voor zorgen dat je in eens erg gaat zweten en je kunt over verhit raken. Deze reacties kun je voorkomen door niet uit te drogen, oftewel voldoende te drinken. Ook is het belangrijk om goed af te wisselen met drinken dus niet de hele dag water drinken maar wissel het een keertje af met thee. Dit is niet alleen goed voor je lichaam maar ook om de smaak af te wisselen. Zo kan je ook een keertje een glas water met een smaakje drinken. Afwisselen is goed en zo hou je ook een lekker smaak. Door goed af te wisselen hou je het uiteindelijk ook langer vol. Bereken hier jouw zwangerschapsduur

Zorg dat je voldoende vitaminen binnen krijgt.

Als zwangere vrouw zijn alle vitaminen en mineralen welkom, zeker tijdens de winter. Eet gezond en zorg voor afwisseling. Overleg met je arts welke supplementen jij het beste kunt bijnemen. Neem vitamine D als voorbeeld, in de winter kom je namelijk minder buiten en je hebt deze vitamine nodig om calcium op te nemen. Calcium zorgt namelijk dat je botten extra goed sterk blijven.

Ga niet op vakantie

Ondanks dat het nu niet toegestaan is om op vakantie te gaan is het ook zeker af te raden om er even tussen uit te gaan als je zwanger bent. Dit komt omdat je tijdens je zwangerschap extra gevoelig bent voor blessures en je loopt het risico om op je buik te vallen. Dit wil je natuurlijk voorkomen want hier kunnen nare gevolgen aan zitten. Je kan natuurlijk wel een keer een uitstapje maken tijdens je zwangerschapsverlof.