Berekenen.nl
Geplaatst op 3 april

Tips voor zwangerschapskleding

Een zwangerschap is een van de mooiste momenten van je leven. Het is de tijd dat je kindje groeit in jouw buik en hierdoor je normale kleding bijna tot helemaal niet meer passen. Er komen veel mooie momenten bij kijken, maar soms ook veel onzekere momenten, omdat je lichaam zich veranderd door de 9 maanden heen. Onthoud heel goed, na deze 9 maanden heb je een mooi wonder in je armen en daar heb je het allemaal voor gedaan. In deze blog hebben wij diverse styling tips hoe jij je zwangerschap stijlvol door kan komen.

1. Koop geen (of niet te veel) zwangerschapskleding

Reden 1

Mocht je nog geen hormonale uitspattingen hebben gehad, dan krijg je na het zien van de meeste zwangerschapskleding wel een huilbui. Het lijkt net alsof de meeste zwangerschapscollecties niet met de tijd mee gaan en nog net zo oud bollig zijn als 5 jaar geleden. Mocht je graag broeken dragen voor en tijdens je zwangerschap? Dan kan je natuurlijk altijd 1 of 2 broeken aanschaffen.

Reden 2

Deze zwangerschapskleding ga je waarschijnlijk nooit meer dragen, behalve als je natuurlijk nog meerdere kinderen gaat nemen in de toekomst. Wees dus een beetje creatief met je kleding tijdens je zwangerschap, want het is natuurlijk zonde dat je je geld verspild.

2. Lekker stretchende kleding


Als je nou in het begin stadium van je zwangerschap zit of juist de laatste lootjes aan het leggen bent, stretch kleding is de kleding die jouw door je zwangerschap helpt. Daarnaast sluit veel stretch kleding mooi aan en laat het je zwangere buik mooi zien.

3. Koop de rest een maat groter


Bij de bekende winkel H&M, ZARA, Mango en ASOS kun je veel leuke kleding scoren voor je zwangerschap. Koop je kleding 1 maatje groter en je hebt de perfect zittende zwangerschapskleding voor jouw zwangerschap. Daarnaast kun je die kleding na de zwangerschap sneller verkopen, omdat het normale kleding is die iedereen kan dragen.

Let wel op het volgende als je ‘normaal' gaat winkelen:
  • Zorg ervoor dat er genoeg elastiek in rokken of broeken zit rond je middel en heup.
  • Ga voor natuurlijke, ademende en zachte stoffen van een iets betere kwaliteit. Je zweet namelijk als zwangere meer dan een normaal persoon, dus dan is wel fijn dat je kleding hier op aangepast is. 
  • Kleding met stretch stof aanschaffen.

4. Creatief en de laatste trends


Elk seizoen heeft bepaalde kledingtrends en als je zwanger bent kan je daar zeker ook aan mee doen. Wikkeljurkjes zijn bijna in elke trend te vinden en zijn dus ook zeker een goede aanrader voor tijdens de zwangerschap. Een voordeel van deze jurkjes is dat je deze na de zwangerschap ook nog kan dragen, door het bijbehorende centuur.  

Wil jij weten hoeveel weken je heen bent, zodat je alvast leuke kleding kunt gaan inkopen? Bereken hier dan je zwangerschap.