Berekenen.nl
Geplaatst op 18 juni

Tips voor tijdens je zwangerschap in de zomer

Ja! De dagen worden weer langer en de tempraturen beginnen ook weer te stijgen. Dat betekent dat de zomer er weer aankomt. Normaal is dat dan ook het moment wanneer je op zoek gaat naar verkoeling aan het zwembad of bij het strand, maar hoe doe je dat tijdens je zwangerschap? Dat vragen veel vrouwen zich af tijdens hun zwangerschap. Wij zoeken het uit en geven je een altijd tips hoe jij je zwangerschap kan overleven tijdens de zomer.

Drink genoeg water

Tijdens je zwangerschap rijk je snel veel vocht kwijt. Als je vochtgehalte in je lichaam niet aanvult door bijvoorbeeld water te drinken, loop je de kans om uit te drogen. Bij uitdroging neemt je bloedvolume af, omdat bloed voor een groot deel uit water bestaat en dit bij hoge tempraturen verdampt via de bloedvaten in je huid. Tijdens de zomer gaat het dus twee keer zo hard. Dit komt door de hoge tempraturen die er tijdens de zomer veel zijn plus dat je tijdens je zwangerschap ook veel meer vocht verliest dan normaal.

Waak voor je kindje

Je bent namelijk niet de enige die last heeft van de hitte. Veel vrouwen vragen zich dan ook af of de hitte kwaad kan voor je ongeboren kindje. De zon zelf is niet schadelijk voor je baby. Dit komt omdat de uv-straling van de zon niet door de baarmoeder heen gaat, een zomerse dag heeft dus niet direct impact op je kindje. Je kindje kan wel schade oplopen wanneer jij uitdroogt. Daarom is het zo belangrijk dat je goed drinkt tijdens je zwangerschap maar helemaal tijdens de zomer omdat alles dan dubbel zo hard gaat.

Hoe ga je de warmte tegen?

Je vraagt je vast af hoe je tijdens de zomer de warmte tegen kan gaan. Ook daar hebben we natuurlijk een aantal tips voor. Het kan dan ook best voorkomen dat je al een aantal van deze tips hebt gehoord. Dit zal zo zijn omdat ze namelijk echt werken, je zal het verschil dan ook al snel merken wanneer jij de volgende tips zal gaan volgen. De eerste tip die wij hebben is dat je luchtige kleding moet gaan dragen. Je hebt deze vast al vaak gehoord. Een andere tip is dat je lekker rustig aan moet doen tijdens je zwangerschap. Je wilt namelijk wel kunnen genieten tijdens je zwangerschap en het moet dan ook niet vervelend zijn om zwanger te zijn. Tijdens de zomer kan het dan ook extra zwaar zijn door de hoge tempraturen. Daarom zegt iedereen ook vaak dat je dan ook lekker rustig aan moet doen. Ga bijvoorbeeld een uurtje in de zon zitten met je ogen dicht. zo kan je namelijk toch nog lekker genieten tijdens je zwangerschap. De laatste tip is ook erg handig voor tijdens de zomer. Zoek verkoeling op. Ga lekker een dagje naar het strand of zwembad. Dit voorkomt dat je oververhit raakt want ook dat kan gebeuren tijdens deze hoge tempraturen. Doe vooral erg voorzichtig tijdens je zwangerschap!