Berekenen.nl
Geplaatst op 1 januari

Zorgtoeslag komt in 2018 boven de goedkoopste basispremie uit

De zorgtoeslag is ook in 2018 een tegemoetkoming in de zorgkosten. Beschikbaar voor de lage en lage middeninkomens, om ervoor te zorgen dat ook zij de kans hebben om hun polis goed te blijven betalen. De zorgtoeslag neemt dit jaar een beetje toe, waardoor die zelfs boven de premie voor de goedkoopste basisverzekering uitkomt. Het betekent in de praktijk dat ontvangers daarvan de kans hebben om aan de toeslag te verdienen. Aan de andere kant dienen ze wel rekening te houden met de kosten voor het eigen risico, iets waar de toeslag ook voor bedoeld is.

Hoger dan de goedkoopste basisverzekering

De goedkoopste basisverzekering kost in 2018 nog 93,85 euro per maand. Dat is op basis van het wettelijk verplichte eigen risico. Met een hoger eigen risico is het zelfs mogelijk om nog meer voordeel te behalen. Dat is minder dan de maximale zorgtoeslag van 94 euro per maand. Vooral mensen met een laag tot laag gemiddeld inkomen hebben de kans om meer toeslag te ontvangen dan ze aan basispremie ontvangen. Hierin is de premie voor een eventuele aanvullende dekking nog niet meegenomen. En ook het eigen risico speelt nog geen rol, dat ook van de toeslag betaald moet worden.

Zorgtoeslag berekenen

Wil je zelf de zorgtoeslag berekenen? Dat kan eenvoudig online, met de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. We zorgen er daarmee voor dat je zelf kunt berekenen wat je aan toeslag kunt ontvangen, op basis van je inkomen. Je kunt de zorgtoeslag in 2018 berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van waar je op kunt rekenen. Of waar je niet meer op kunt rekenen, als je inkomen stijgt. Houd het zelf goed in de gaten, om de toeslag aan te vragen of om die op tijd stop te zetten.