Berekenen.nl
Geplaatst op 5 augustus

Ik wordt 18, hoe zit het met mijn verzekering?

Als je 18 word ben je officieel volwassen en komen er een paar dingen bij kijken. Je krijgt namelijk als volwassene veel meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Wij gaan ze met je bespreken en vertellen hoe je het makkelijk kan berekenen.

Zorgtoeslag berekenen

Vanaf je 18e heb je al een eigen zorgverzekering die je maandelijks moet betalen. Gelukkig kun je ook zorgtoeslag aanvragen als je 18 wordt. Je krijgt dan elke maand een bepaald bedrag om de maandlasten van je zorgverzekering te helpen betalen. Je krijgt zorgtoeslag vanaf de maand nadat je 18 jaar bent geworden. Dit is ook de maand waarin je je eerste zorgverzekerings-premie betaalt.

Wilt je je zorgtoeslag berekenen? Dit kan door enkele persoonlijke gegevens in te voeren. Deze zijn nodig om een ​​situatieschets te maken en te controleren of je in aanmerking komt voor een toeslag. Denk hierbij aan je geboortedatum, maar ook aan het feit dat je in Nederland woont en bijvoorbeeld een begunstigde partner heeft. Dit levert je in sommige gevallen een toeslag op, terwijl je er ook voor zorgt dat je samen te veel verdient. Op het eerste tabblad bereken je in enkele minuten je zorgtoeslag, zodat je precies weet waar je aan toe bent.