Berekenen.nl
Geplaatst op 1 december

Middeninkomens kunnen volgens jaar rekenen op meer netto loon

De middeninkomens vallen langer in een lager belastingtarief, dankzij het verlengen van de schalen. Dit betekent dat mensen met een bruto maandloon tussen de €1750 en €7000 er volgens jaar in nettoloon per maand iets op vooruit zullen gaan. Mensen met een brutoloon tot €1500 zullen er aan de andere kant juist iets op achteruit gaan.

Hoger netto loon, maar minder vakantiegeld

Het nettoloon zal volgend jaar net iets hoger uitvallen, al is hierin nog geen rekening gehouden met bijvoorbeeld de pensioenpremies, bedrijfstakfondsen en CAO-verhogingen. Aan de andere kant zal het vakantiegeld juist iets lager uitvallen, iets waar de laatste tijd al veel ophef over is ontstaan. Werknemers met een brutoloon van €4000 of meer per maand krijgen te maken met een verschil van bijna €300, waardoor ze daar goed rekening mee dienen te houden. Het verlies aan vakantiegeld wordt in alle gevallen goed gemaakt door een hoger nettoloon, wat betekent dat de werknemers zelf voor extra vakantiegeld zouden kunnen sparen.

Nettoloon berekenen

Ken je het brutoloon dat je ontvangt, per maand of per jaar en wil je op basis daarvan het nettoloon berekenen? Je kunt hiervoor gebruik maken van onze online module. Op die manier kun je zelf nagaan in welke categorie je valt en of je het komende jaar kunt rekenen op een extraatje, of dat je als het gevolg van de wijzigingen juist wat meer gaat betalen. Het grootste deel van de werknemers zal erop vooruit gaan, dus maak een online berekening van je nettoloon om na te gaan of dit ook voor jou zal gelden.