Berekenen.nl
Geplaatst op 2 april

Bonus bedraagt vaak 20% van het jaarsalaris

Veel Nederlanders twijfelen over het feit of ze wel genoeg verdienen voor het werk dat ze doen. Dat is soms lastig uit te zoeken, al zijn er wel een aantal richtlijnen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om een bonus van 20% van het jaarsalaris te ontvangen, voor een functie met een sales-karakter. Door dergelijke richtlijnen aan te houden wordt het gemakkelijker om het juiste jaarsalaris te berekenen en aan de hand daarvan na te gaan welk inkomen er bij een bepaalde functie binnen een specifieke branche zou passen.

Bonus voor succesvolle opdrachten

De bonus is niet bij iedere onderneming beschikbaar, vooral wanneer het gaat om functies op het gebied van sales is het gebruikelijk om medewerkers te belonen voor succesvolle opdrachten die ze uitvoeren. Met name door af en toe naar andere bedrijven en bonussen te kijken hebben werknemers de mogelijkheid om ook over hun eigen jaarsalaris te onderhandelen of in ieder geval te berekenen wat ze zouden willen verdienen. Het jaarsalaris zou moeten bestaan uit een vast inkomen en een eventuele bonus, waarvan het goed is om op voorhand een keer te berekenen wat daar de hoogte van zou moeten zijn.

Jaarsalaris berekenen

Je kunt online het jaarsalaris berekenen, bijvoorbeeld aan de hand van het bedrag dat je maandelijks zou kunnen verdienen. Dat geeft een goed beeld van wat het inkomen per jaar zou moeten zijn, inclusief of zonder de bonus. Indien er geen sprake is van een bonus valt het jaarsalaris gemakkelijker te berekenen, in het geval van een bonus is het van belang om daar apart rekening mee te houden. Op die manier is het mogelijk om het jaarsalaris te berekenen en op die manier na te gaan wat een eerlijk inkomen zou zijn bij de functie die je uitvoert in de branche waarin je werkt.