Berekenen.nl
Geplaatst op 23 maart

Rabobank geeft kinderen les in omgaan met geld

De leerlingen leren onder andere van alles over sparen, lenen en zakgeld, zodat ze beter in staat zijn om goed met geld om te gaan. Het is met name binnen onze huidige samenleving van belang dat kinderen al bewust om kunnen gaan met kosten, financiële mogelijkheden en spaardoelen. Dit helpt hen de zelfredzaamheid te vergroten, waar zij als volwassenen later veel plezier van hebben.

Bank voor de Klas

Bank voor de Klas vormt een programma binnen de Week van het Geld, waaraan in totaal 14 verschillende banken deelnemen. De banken zorgen voor gastdocenten, die de leerlingen spelenderwijs meer leren over hoe zij het best om kunnen gaan met geld. Er worden in totaal 4.500 gastlessen gegeven door medewerkers van de banken. Zij vertellen meer over de bankpas en de bank zelf, maar ook over het stellen van een spaardoel en het bewust omgaan met sparen en lenen. Op die manier krijgen kinderen een goed beeld van wat er zoal komt kijken bij geldzaken waar zij op latere leeftijd mee te maken kunnen krijgen.

Zelf een spaardoel berekenen

Wil je zelf een spaardoel berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat je nu in dient te leggen om dit uiteindelijk te bereiken? Je kunt je spaardoel berekenen aan de hand van een periodieke inleg, of op basis van de rente die je keer op keer ontvangt. Wil je weten welk spaardoel je bereikt bij een bepaalde inleg die je kunt doen? Ook dat die inleg spaardoel kun je eenvoudig online berekenen. Op het gebied van sparen kun je gebruik maken van onze handige tools, zodat je direct goed weet waar je aan toe bent en hoeveel je opzij dient te leggen.