Berekenen.nl
Geplaatst op 3 juni

Langer sparen voor koopwoning

Tegenwoordig sparen jongeren langer om meer eigen geld in te kunnen brengen, zodat zij een lagere hypotheek nodig zijn om een woning te kunnen kopen. Dit is nodig, ook omdat de woning prijzen heel hoog zijn, maar ook omdat je dan per maand een langer hypotheek bedrag afschrijft.

Jongeren uit Zeeland sparen veel zelf

Zeeuwse Jongeren staan in slechts 16% van de gevallen ingeschreven voor een huur- of koopwoning. Dit terwijl andere stedelijke gebieden meer populair zijn. Er is hier geen verklaring voor, maar het lijkt erop dat jongeren de binnenstad niet in alle gevallen leuk vinden om er te gaan wonen. Zij hebben daarom een langere tijd om te sparen. Ze blijven langer thuis wonen, ook als ze een fulltime baan hebben. Doordat ze dus thuis wonen hebben ze lagere/minder kosten en dus de mogelijkheid om veel te sparen en kunnen ze vervolgens met een groot deel eigen geld een eigen woning kopen.

Spaardoel berekenen

Wil je weten welk bedrag er elke maand opzij gezet moet worden? Je kunt online gemakkelijk berekenen van je inleg van je spaardoel is. Als je bijvoorbeeld 20.000 euro aan eigen geld nodig hebt om een deel van de woning te financier en nog een aantal eigen meubels moet kopen. Natuurlijk kun je ook om een andere reden een spaardoel hebben, bijvoorbeeld wanneer je een eigen auto wil kopen of je hebt iets anders op het oog. Online kun je bereken welk spaarde je kunt bereiken door maandelijks een vast bedrag opzij te zetten.