Berekenen.nl
Geplaatst op 5 mei

3 manieren om snel 1000 euro bij elkaar te sparen

Het wordt steeds prijziger om boodschappen te doen, de benzineprijzen schieten de lucht in en ook de energierekeningen zijn mals. Het is daarom des te uitdagender om geld te besparen. Als je jezelf ten doel hebt gesteld om 1000 euro te sparen, dan kunnen de volgende tips je daarbij helpen.

1000 euro sparen


Geld sparen hoeft niet ingewikkeld te zijn, ook al lijkt het misschien zo. Het enige wat je hoeft te doen is niet meer uitgeven dan er binnenkomt, zodat je elke maand wat geld overhoudt om opzij te zetten voor onverwachte uitgaven en de toekomst. Het bedrag van 1000 euro kan veel lijken, maar eigenlijk kan iedereen dit bedrag bij elkaar krijgen. Sommigen lukt het alleen wat sneller dan anderen. Wil jij jezelf ten doel stellen om dit bedrag te sparen? Dan kunnen de volgende tips je helpen om dat doel sneller te bereiken.


Geef jezelf een deadline


Om je doel te bereiken, is de eerste stap het vaststellen van een deadline. Op welke datum wil je bijvoorbeeld 1000 euro hebben gespaard? Wil je dat doel binnen een jaar bereiken, binnen drie maanden of misschien zelf binnen één maand? Hoe specifieker je het doel voor jezelf maakt, hoe groter de kans dat je het daadwerkelijk behaalt.


2. Ga niet te vaak naar de supermarkt


Om aan het einde van de maand geld over te houden, is het waarschijnlijk nodig om te besparen. Dit hoeft echter helemaal niet vervelend te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een weekmenu maken en op één dag de boodschappen halen, bijvoorbeeld wanneer er nieuwe aanbiedingen gelden. Als je je doel pas over een paar maanden wilt bereiken, koop dan producten in bulk of in voordeel verpakkingen.

Als je tijd hebt, kun je ook naar verschillende supermarkten gaan om de beste aanbiedingen te scoren. En tot slot, koop nooit verzorgingsproducten voor de volle prijs. Er is altijd wel ergens een aanbieding voor tandpasta, shampoo en douchegel te vinden, waardoor het bijna zonde is om de volle prijs te betalen.

3. Vermijd impulsaankopen


Om sneller je spaardoel te bereiken, is op de kleintjes letten één van de manieren. Impulsaankopen zijn uitgaven die je misschien niet direct merkt in je portemonnee, maar die aan het einde van de maand wel op je budget drukken. Als je onderweg bent, neem dan bijvoorbeeld een hervulbare waterfles mee, zodat je geen flesje hoeft te kopen zodra je dorst krijgt. Ga je boodschappen doen? Eet dan van tevoren, zodat de chocoladerepen en al het andere lekkers die niet op je lijstje staan, net iets minder aantrekkelijk zijn.

Als je bij een aankoop nadenkt of je het echt nodig hebt, kom je misschien steeds vaker tot de conclusie dat het antwoord ‘nee’ is. Probeer dit eens dertig dagen uit. Wedden dat het bevalt?

Inleg spaardoel berekenen


Wil je vooral jouw spaardoel berekenen en berekenen welk spaardoel voor jou haalbaar is, dan kun je gemakkelijk en snel hier bij ons je inleg spaardoel berekenen.