Berekenen.nl
Geplaatst op 14 juli

WW moet stimulans om te werken worden

De WW is altijd al een politiek beladen onderwerp geweest, maar de overheid is er toch in geslaagd de hoogte en de duur hiervan flink in te perken. Nu ook de WW uitkeringen voor ouderen aan de beurt komen springt de vakbond echter in de bres, men is de versobering van de uitkering zat.

Geen ruime vergoeding meer over

Volgens de vakbond was de WW de afgelopen jaren altijd een relatief ruime vergoeding, die vooral gold als een vangnet voor werklozen. Iemand die zijn of haar baan verliest krijgt te maken met een flinke emotionele klap, een financiële klap daar bovenop zou niet nodig zijn. Op dit moment is de WW echter niet veel meer dan een minimale stimulans om weer aan het werk te gaan, het is absoluut geen vetpot. Volgens de vakbond is het van belang om de WW nu niet verder uit te kleden, omdat er op die manier haast geen prikkel meer overblijft om aan het werk te gaan.

Online WW uitkering berekenen

Wil je zelf berekenen hoe hoog de WW zou zijn indien je nu je baan verliest en je daar gebruik van dient te maken? Je kunt online de hoogte WW uitkering berekenen om na te gaan waar je recht op hebt. Houd er bovendien rekening mee dat je bij het UWV je SV loon op dient te geven. Het gaat om het SV loon dat je online kunt berekenen. Aan de hand van de beide berekeningen weet je goed waar je aan toe bent en zorg je voor een vlotte uitkering van het geld waar je recht op hebt.