Berekenen.nl
Geplaatst op 11 mei

UWV stelt voorwaarden aan vrijwilligerswerk voor werkzoekenden

Met vrijwilligerswerk kunnen werkzoekenden actief bijdragen en daardoor letterlijk en figuurlijk van toegevoegde waarde zijn. Dat neemt echter niet weg dat zij aan belangrijke voorwaarden dienen te voldoen, waar het UWV nu duidelijker over wil communiceren.

Voorwaarden door het UWV

Het UWV wil er door middel van een nieuwe campagne voor zorgen dat beter duidelijk wordt aan welke voorwaarden werkzoekenden dienen te voldoen op het moment dat zij vrijwilligerswerk willen gaan doen. Het moet een stuk van de onduidelijkheid wegnemen en op die manier meer mensen aansporen aan de slag te gaan. Zij dienen het werk dat zij willen gaan doen overigens altijd aan te melden bij het UWV. De instantie beoordeelt dan of dit kan in combinatie met de uitkering. Binnen de nieuwe campagne is ook daar aandacht voor. Op die manier moet aan de hand van een stappenplan duidelijk worden wat de werkzoekenden dienen te communiceren en hoe zij vervolgens aan de slag kunnen als vrijwilliger.

WW uitkering berekenen

Wil je een WW uitkering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat er over zou blijven van je salaris op het moment dat je jouw baan verliest? Je kunt daarnaast een WW uitkering om te berekenen wat je tegemoet kunt gaan zien of waar anderen die werk zoeken het mee moeten doen. Het is wat dat betreft een goed idee om regelmatig een WW uitkering te berekenen en dat bijvoorbeeld te vergelijken met het inkomen dat je nu verdient. De berekening van de WW uitkering kost je maximaal een paar minuten van je tijd, om de tool in te vullen heb je bovendien slechts enkele gegevens nodig.