Berekenen.nl
Geplaatst op 4 juni

Het dagloon van Kylian Mbappé: nieuwe verhoging na 1.400 procent meer salaris

Kylian Mbappé geldt als een van de sterspelers van Paris Saint Germain (PSG). De voetbalclub betaalt daar een enorm salaris voor, terwijl de voetballer slechts 20 jaar oud is. Hij behoort tot de rijkste voetballers ter wereld, met een dagloon waar gewone medewerkers alleen maar van kunnen dromen.

Hij kwam in 2017 over van AS Monaco naar PSG en ging er toen 1.400 procent in salaris op vooruit. Bovendien ontving hij ook voor die tijd al een behoorlijk salaris, waardoor de verdiensten nu nog veel verder zijn opgelopen.

1,6 MILJOEN EURO PER MAAND
Naar verluid zou de sterspeler van de voetbalclub vanaf komend seizoen een maandsalaris ontvangen van 1,6 miljoen euro. Dat betekent dat hij goed is voor bijna €53.000 per dag. Tenminste, als hij 365 dagen per jaar zou werken. Uitgaande van 250 werkdagen per jaar gaat het zelfs om bijna €77.000 per dag. Het zijn bedragen die iemand normaal gesproken net aan in een jaar verdient. De voetballer krijgt het iedere dag uitgekeerd, nog los van bonussen en andere extra’s waar hij op kan rekenen. Dat ging in zijn eerste jaar bij PSG ook nog eens om 1,5 miljoen euro, waardoor de jonge voetballer goed in de slappe was zit.

DAGLOON BEREKENEN: HANDIGE TOOL
Geen enorm salaris zoals Mbappé, maar wel benieuwd naar het dagloon dat je verdient? Dat kun je eenvoudig uitrekenen met de tool die we daarvoor hebben gemaakt. Je kunt daarmee jouw dagloon berekenen, op basis van het jaarsalaris dat je ontvangt. Gebruik bij voorkeur jouw loonstrook, waarmee je ervoor zorgt dat je de juiste bedragen invult om de berekening te maken. Het dagloon kun je gebruiken om een idee te krijgen van jouw WW-uitkering of andere fiscale toeslagen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.