Berekenen.nl
Geplaatst op 24 mei

Dit verdiende Lionel Messi per seconde bij FC Barcelona

Het onmogelijke is werkelijkheid geworden: Lionel Messi heeft in het verleden FC Barcelona verlaten. De legendarische voetballer, die wellicht de beste speler ooit genoemd kan worden, zet na jaren zijn avontuur bij de club van zijn jeugd achter zich. Naast zijn vertrek heeft hij ook een immens salaris achtergelaten. Maar wat verdiende hij op een dag of zelfs per seconden? In ieder geval meer dan wat hij bij PSG heeft verdiend.

Leonel Messi

Veel mensen beschouwen Leonel Messi als de beste voetballer ter wereld, wat betekent dat hij een bijpassend hoog salaris verdient. Schattingen wezen al uit dat hij in 2019 en 202 ’s werelds best verdienende sporter was. Tot begin 2021 was echter niet bekend hoeveel de voetballer verdiende bij zijn jeugd club FC Barcelona. De Spaanse krant EI Mundo publiceerde het contract van de sterspeler of ook wel the Goat en onthulde dat Messi in vier jaar tijd meer dan 555 miljoen euro heeft verdiend.

Wat verdiend Messi per seconde

Laten we voor de grap is gaan uitrekenen wat hij per dag of zelfs per seconde gaat verdienen. Het totale salaris van Messi was gigantisch. Daarnaast ontving hij nog een tekenbonus van 115 miljoen euro en een loyaliteitsbonus van ongeveer 78 miljoen euro.

Eerder was Barcelona negatief in het nieuws vanwege de grote financiële problemen. De club zou nog 266 miljoen euro verschuldigd zijn aan banken, terwijl de spelers van de voetbalclub nog 164 miljoen euro aan salaris tegoed hebben. De krant EI Mundo noemde het hoge salaris van Messi dan ook ‘EI contrato Faraónico arruina al Barça’, oftewel het faraonische contract dat Barcelona ruïneert. Volgens de krant is Leonel Messi de oorzaak van de financiële problemen van de voetbalclub FC Barcelona, hoewel de marketinginkomsten van de club en stad daarbij niet in mee zijn genomen.

Het salaris van Messi blijkt pas echt belachelijk hoog te zijn als we gaan uitrekenen hoeveel hij per maand, week, dag, uur, minuut en seconde heeft verdiend.

Maandelijkse verdiende de voetballer maar liefst 11,5 miljoen euro.
Per week was dat 2,64 miljoen euro.
Per dag verdiende Messi een indrukwekkende 378.082 euro.
Per uur verdiende hij nog steeds een mooie 15.753 euro.
Per minuut verdiende Leonel Messi 262 euro.
En per seconde verdiend de oud voetballer van FC Barcelona maar lieft 4,36 euro en dat alleen nog maar met zijn basissalaris bij FC Barcelona. Hierbij zijn de bonussen en het geld dat hij dankzij sponsors en Instagram-posts nog buiten beschouwing gehouden.

Ronald Koemans woorden

Trainer Ronald Koeman nam het op voor Messi toen zijn contract op straat kwam te liggen. “Wie het contract en het salaris heeft gelekt, heeft slechte bedoelingen en wil FC Barcelona schaden”, zei Koeman tijdens een persconferentie in het verleden. “Als de dader binnen de club te vinden is, dan heeft hij geen toekomst meer bij FC Barcelona.”

Volgens Koeman heeft Messi de club jarenlang geholpen met zijn fantastische spel en heeft hij meerdere prijzen binnengehaald. Zonder hem zal het voor Barcelona moeilijk zijn om nog titels te winnen, voegt hij eraan toe.

Eigen dagloon berekenen

Wil jij jouw dagloon berekenen omdat je bijvoorbeeld een WW uitkering moet aanvragen? Of ben je gewoon benieuwd naar de hoogte van je dagloon? Berekenen.nl helpt je door de berekening voor jouw dagloon uit te leggen en meteen een berekeningstool beschikbaar te stellen. Zo bereken jij eenvoudig en snel de hoogte van je dagloon.