Berekenen.nl
Geplaatst op 1 juni

Zo kun je besparen op je maandlasten

Nederlanders houden er van om leuke dingen te doen in het weekend of op vakantie. Bijna alles kost geld, daarom zijn wij altijd opzoek naar iets waar we geld op kunnen besparen. Zo kunnen wij in het weekend en in de vakantie wat meer geld uitgeven aan de leuke dingen.

Wat zijn maandlasten?

Jou maandlasten zijn de rekeningen die je elke maand moet betalen. Denk hierbij aan je hypotheek, autoverzekering, energierekening en alle andere rekeningen die jij elke maand weer voorbij ziet komen. Tegenwoordig is het zo makkelijk om een abonnement af te sluiten voor bijvoorbeeld een streaming-service. Dit kan ervoor zorgen dat je maandlasten heel erg hoog worden. Het is dan ook handig om elk jaar even te kijken welke abonnementen je hebt lopen en welke je misschien kunt schrappen, zodat je erop kunt besparen. Er is namelijk altijd wel wel een concurrent die een actie heeft waar je zo een paar tientjes kan besparen op jaarbasis.

Bespaar op je hypotheek

Zelfs op je hypotheek zou je kunnen besparen. Dit komt omdat de rente op dit moment lager staat dan voorgaande jaren. Het oversluiten van een hypotheek kan er dan voor zorgen dat je minder in de maand hoeft te balen. Een ander voordeel zou kunnen zijn dat je de hypotheekrente voor een standaard aantal jaren vast kan zetten. Je bespaard dan niet alleen op het huidige jaar, maar ook op de jaren die volgen. Wil jij je hypotheek berekenen? Dat kan! Je kunt zelf gemakkelijk online berekenen hoeveel jij kunt besparen.