Berekenen.nl
Geplaatst op 4 augustus

Online hypotheek afsluiten en duidelijkheid over de lasten

Je kunt in ieder geval je hypotheeklasten berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan of je de hypotheek op kunt brengen. Kijk goed naar de huidige situatie, maar denk ook aan de ontwikkelingen in de toekomst om na te gaan of je op termijn niet te maken zal krijgen met vervelende financiële problemen.

Hypotheken vergelijken

Wil je de hypotheeklasten berekenen, of nagaan waar je het best een hypotheek af kunt sluiten? Je kunt online meerdere hypotheken met elkaar vergelijken, om hier een goed beeld van te krijgen. Zet bijvoorbeeld de rente voor een hypotheek op een rij, door naar de diverse banken te kijken en na te gaan waar je het best terecht kunt. Kijk ook goed naar de voorwaarden en let bijvoorbeeld op een verhuisregeling, of de mogelijkheid boetevrij een bepaald bedrag per jaar af te lossen. Je kunt zelf je hypotheeklasten berekenen met onze handige tool, zodat je uiteindelijk na kunt gaan waar je het meest voordelig uit zal zijn.

Hypotheeklasten berekenen

Wil je de hypotheeklasten berekenen? Houd er rekening mee dat je zowel de bruto lasten als de netto lasten online kunt berekenen, om een goed beeld te krijgen van waar je mee te maken krijgt. Houd rekening met de hypotheekrenteaftrek en maak bijvoorbeeld een onderscheid tussen het bedrag per maand dat je betaalt aan rente en het bedrag dat je aan aflossingen doet. Je kunt eenvoudig online je hypotheeklasten berekenen en een goed beeld krijgen van de maandlasten, zodat je na kunt gaan of je dit nu en in de toekomst op kunt brengen.