Berekenen.nl
Geplaatst op 19 juli

100 kilo blockchain-koffie naar Nederland

Fairfood maakt zich sterk voor een meer duurzaam bedrijfsleven. Vanuit die filosofie heeft men besloten om 100 kilogram blockchain-koffie te importeren naar Nederland. Die technologie maakt de productieketen veel beter inzichtelijk. Iedere stap wordt gedocumenteerd, waarna een eenvoudige QR-code het voor de consument mogelijk maakt om daar inzicht in te krijgen. Op die manier probeert men de koffiewereld ‘eerlijker’ te maken, zodat ook de boeren daar een eerlijke prijs voor ontvangen.

Hoeveel en tegen welke prijs er is geleverd

Het is in de koffiebranche niet gebruikelijk dat er sprake is van veel consumenten. Fairfood wil ervoor zorgen dat consumenten de herkomst van producten kunnen bekijken en zien wat er voor betaald wordt. Op die manier ontstaat er veel meer transparantie en zal de macht van grote koffiehandelaren en producenten zienderogen afnemen.

Dat moet er uiteindelijk voor zorgen dat de markt eerlijker wordt. Zodat boeren er meer aan over kunnen houden en hun omstandigheden verbeteren. Alleen op die manier is het volgens Fairfood mogelijk om de koffiebranche duurzaam te blijven uitbreiden en te laten doorgroeien.

Omrekenen van kilogram naar pond

Een kilo koffie zegt natuurlijk niet iedereen iets, waardoor het verstandig kan zijn om deze hoeveelheid om te rekenen. Je kunt bijvoorbeeld omrekenen van een kilogram naar een pond, zodat je al een iets beter beeld krijgt bij de hoeveelheid koffie waar het om gaat.

Bovendien kun je andere berekeningen maken op basis van de 100 kilogram. Aan de andere kant heeft men hiermee geprobeerd om een statement te maken, door te laten zien wat er mogelijk is en welke voordelen dat in de praktijk oplevert. Of alle koffie uiteindelijk via de blockchain geregistreerd zal worden zullen we moeten afwachten. Net zoals we moeten afwachten of consumenten de beschikbare QR-codes zullen gaan gebruiken.