Berekenen.nl
Geplaatst op 24 april

RAI Vereniging wil BPM op auto’s volledig af laten schaffen

De BPM op Nederlandse auto’s is de branchevereniging RAI een doorn in het oog. De vereniging ziet het aantal geïmporteerde auto’s in Nederland hand over hand toenemen. Volgens de vereniging een direct gevolg van de hoge BPM, die auto’s in Nederland onnodig duur maakt. Dezelfde modellen kosten in landen om ons heen veel minder, waardoor er bij de Nederlandse dealers minder auto’s verkocht worden.

Relatief goedkope auto’s in Nederland

Door het afschaffen van de BPM zouden veel duurdere auto’s een stuk goedkoper worden. Dat kan de import terugdringen naar normale proporties, zodat ook de dealers in Nederland weer meer kunnen verkopen. De Nederlander zal meer schone en zuinige auto’s gaan importeren, als er een ander aanbod in Nederland beschikbaar is. Tijdens de eerste 3 maanden van 2018 werden er al ruim 56.000 auto’s geïmporteerd. Alternatieven voor een nieuwe auto bij een Nederlandse dealer. Het laat zien hoe het de moeite waard kan zijn om ook over de grens goed te kijken naar auto’s die er beschikbaar zijn.

BPM percentage: online berekening

Zelf het BPM percentage berekenen om na te gaan wat het kan schelen om over de grens te kijken? Je kunt online een berekening maken van de BPM. Ontdek op die manier welk bedrag je betaalt voor een nieuwe auto en hoeveel goedkoper dat kan door een jong gebruikt model te kopen. Eenvoudig besparen op de kosten, dankzij de lagere BPM in het buitenland en de mogelijkheid om daar een auto vandaan te halen. Het is nog niet bekend of de RAI Vereniging aansluiting vindt naar de overheid, die hier iets aan kan veranderen.