Berekenen.nl
Geplaatst op 26 februari

BMI voor de vrouw: pas op met teveel calorieën uit eten en drinken

Jouw BMI voor vrouwen berekenen? Handige formules geven precies aan of je een gezond gewicht hebt. Aan de hand van je geslacht, leeftijd en een paar belangrijke andere factoren.

Je berekent het BMI voor een vrouw, omdat dit anders werkt dan voor een man. Je moet dus rekening houden met de verschillen tussen mannen en vrouwen. Zoals het ook belangrijk is om een andere tool te gebruiken voor vrouwen en voor meisjes.

BMI en de calorieën

Er blijkt een strak verband te bestaan tussen het BMI voor de vrouw en het aantal ingenomen calorieën uit eten en drinken, bijvoorbeeld door de suikers die daarin zitten. Vrouwen tussen de 18 en 29 jaar kunnen uitgaan van 14,8 maal hun gewicht, plus 487 toegestane calorieën per dag. Vrouwen tussen de 30 en 59 jaar kunnen gebruik maken van een andere formule. De afhankelijkheid van hun gewicht is minder groot. Ze kunnen daarom rekenen met 8,3 keer hun gewicht, plus 846 calorieën. Het is op die manier mogelijk om de calorie inname af te stemmen op wat er is toegestaan, voor een gezond gewicht.

Online BMI voor vrouwen berekenen

Zelf online het BMI voor vrouwen berekenen? Of een berekening maken van het BMI voor meisjes. Wij zorgen er met de handige tools voor dat je zelf je BMI kunt berekenen. Om na te gaan of je een gezond gewicht hebt, in relatie tot je geslacht en bijvoorbeeld je lengte. Ben je nog een meisje? Tussen de 10 en 17 jaar kun je uitgaan van 13,4 maal je gewicht, plus 692 calorieën per dag. Om op een gezond gewicht te komen of daar te blijven.