Berekenen.nl
Geplaatst op 25 juni

Nederland is een van de duurste landen voor het autorijden

De automobilist in Nederland is een behoorlijke liefhebber of heeft de auto nodig voor het werk. Om de lage kosten hoeft in ieder geval niemand het te doen, want Nederland blijkt een van de duurste landen om een auto te bezitten. Zowel de belastingen als inmiddels ook de verzekeringspremies zijn hoog.

Verzekeringen duurder en belastingen torenhoog

De verzekering as lange tijd behoorlijk voordelig in Nederland, de kosten daarvoor lagen laag dankzij onderlinge concurrentie. Daar is verandering in gekomen, omdat de verzekeraars hebben ingezien dat ze meer premie dienen te innen om alle schadegevallen te kunnen vergoeden. Ondertussen staan we helaas ook bekend om de (zeer) hoge belastingen, zowel voor het bezit als het gebruik van de auto. De wegenbelasting is fors en de BPM maakt auto’s in aanschaf relatief duur. Het zijn twee factoren die ervoor zorgen dat het in Nederland niet bepaald ‘leuk’ is om een auto te rijden. De auto kost veel geld, zowel zakelijk als privé. Zakelijk ligt de bijtelling met 22% per jaar voor zelfs de meest zuinige modellen met een verbrandingsmotor ook behoorlijk hoog. Alleen elektrische auto’s zorgen voor een aantal fiscale voordelen.

Autokosten berekenen

Benieuwd wat de autokosten zijn die jij betaalt voor de auto of benieuwd wat de kosten zullen zijn als je een nieuwe auto gaat kopen? Je kunt online zowel de autobelastingen als bijvoorbeeld de BPM berekenen. Je krijgt op die manier een goed beeld van de autokosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. In plaats daarvan kun je eenvoudig berekenen wat een auto je zal kosten, ook na de aanschaf op het moment dat je er gebruik van gaat maken. Je kunt online de autokosten berekenen, zodat je binnen een paar minuten op de hoogte bent.