Berekenen.nl
Geplaatst op 7 augustus

5 tips om te besparen om jouw autokosten

Iedereen wil graag in een mooie en luxe auto rijden. Toch lukt dat nog niet iedereen. Een van de redenen daarvan is dat de autokosten voor luxe auto’s heel erg hoog zijn. gebruik en onderhouden van een auto kan namelijk erg hoog zijn. gelukkig zijn er genoeg manieren om slim te besparen om autorijden. Deze manieren lees je hier.

Verzekering

All-risk, WA of WA+? Hoe kies je de beste autoverzekering? Doordat er heel erg veel verschillende verzekeringmaatschappijen zijn kan het een crime zijn om de juiste verzekering te kiezen. Er zijn dan ook heel erg veel sites waar jij alle verzekeraars kan vergelijken zodat jij de beste deal vind die bij jou past. Het ligt er namelijk ook heel erg aan wat de waarde van je auto is, hoeveel je er mee gaat rijden en nog veel meer. Een andere vraag die jij aan jezelf moet stellen is wat ben ik bereid om te betalen en welke risico’s wil je graag afdekken, dit zal je helpen bij een keuze te maken voor de juiste verzekering.

Manier van rijden

Je hebt het vast wel eens gehoord, mensen die erg hard rijden moeten veel meer onderhoud plegen aan hun auto dan mensen die zich volledig aan alle regels houden. Dit komt omdat de manier van rijden van grote invloed is op zowel slijtage van de auto als het verbruik van de auto. Veel en vaak hard remmen, hoog in de toeren rijden zijn twee voorbeelden van autorijden die niet gunstig zijn voor jouw auto, het milieu en jouw medeweggebruikers lopen ook nog eens gevaar. Dat is toch iets wat je absoluut niet wilt. Het kan dan ook erg gevaarlijk zijn. Wanneer jij een ongeluk veroorzaakt is het ook nog zo geregeld in Nederland dat jij daar voor op mag draaien. Je mag dan ook hopen dat je een goede verzekering hebt die meewerkt.

Wat kost een auto per maand?

De kosten per maand liggen voor elke auto heel erg verschillend. Dit komt onder andere door het merk en door het verbruik van de auto. Elke auto verbruikt namelijk meer of minder. Er is geen vaste regel voor het verbruik van een auto. Bij een tweedehands auto heb je te maken met aanschaf, afschrijving en onderhoud. Reken in ieder geval op 250 euro per maand voor brandstof, belasting en een goedkope autoverzekering. Dit zijn de autokosten die maandelijks terugkomen. Al met al kost een auto al snel 400 euro per maand.  Wanneer je in een net wat luxere auto of een groter model wilt rijen wordt autorijden al snel veel duurder als je een dure of zware auto koopt veelvuldig lange standen aflegt, je nieuwe parel allrisk verzekert en onzuinig omgaat met je brandstof. Ben je al snel veel meer geld in de maand kwijt. Het is dan ook erg belangrijk dat jij goed onderzoek gaat doen naar de auto die jij graag wilt kopen. Hierdoor kan jij namelijk een goed beeld krijgen wat