Berekenen.nl
Geplaatst op 5 november

Van jaren naar weken: oud-tennisser werd 2.700 weken oud

Als kinderen nog heel klein zijn hebben we het over het aantal weken dat ze oud zijn. Dat wordt daarna een aantal maanden en vervolgens hebben we het alleen nog maar over jaren. Dat voorkomt enorme aantallen weken, maar maakt het ook lastig om in te schatten hoe de omrekening eruit zou zien.

Veel mensen hebben geen idee hoeveel weken ze oud zijn, terwijl ze heel goed weten hoeveel jaar ze zijn. En is bijvoorbeeld 2.700 weken een respectabele leeftijd, of is de oud-tennisser Volkov eigenlijk heel jong gestorven? Door het uit te drukken in weken weten we niet goed hoe oud iemand eigen is (of was).

21 partijen op rij gewonnen

Volkov geldt als een succesvolle oud-tennisser uit Rusland. Hij staat vooral bekend om de partij die hij won tijdens de US Open. Hij maakte daarmee een einde aan de zegereeks van Stefan Edberg, die als eerste geplaatst was voor het toernooi. De tennisser had 21 partijen op rij gewonnen en had nooit verwacht te verliezen van Volkov.

Edberg slaagde er uiteindelijk nog wel in om het toernooi in New York een keer te winnen, dus hij heeft revanche kunnen nemen. Toch heeft Volkov met de opvallende winst van Edberg kunnen zorgen voor grote bekendheid en publiciteit, iets waar hij lang op heeft kunnen teren.

Opvallend genoeg tenniste hij vaak opbakkend goed in New York. Tijdens het gramslamtoernooi bereikte hij de kwartfinales en de halve finales. Helaas wist hij het toernooi nooit te winnen.

Leeftijd in weken berekenen

Volkov kwam te overlijden op 52-jarige leeftijd. Daarvan kunnen we meteen inschatten en beoordelen dat het behoorlijk vroegtijdig is. Dat kunnen we niet aan de hand van het aantal weken dat hij oud werd. Wil je de leeftijd in weken berekenen, bijvoorbeeld aan de hand van het aantal jaren dat iemand oud is geworden? Dat kan met de handige tool die we hebben ontwikkeld. Of bereken van jezelf hoeveel weken je oud bent, iets waarover veel mensen zich zullen verbazen. Maak een berekening en kom er eenvoudig achter, bijvoorbeeld om anderen er daarna ook een keer naar te vragen.