Berekenen.nl
Geplaatst op 18 september

Ontdek hoe volwassen je echt bent

Wat zegt jouw leeftijd in maanden over je volwassenheid?

Leeftijd in maanden kan een interessante nieuwe manier zijn om je persoonlijke ontwikkeling te bekijken. Het kan je een beter inzicht geven in hoe ver je bent gekomen en hoe ver je nog moet gaan. Het aantal maanden is misschien niet zo romantisch als een verjaardag, maar het kan wel nuttige informatie opleveren.

Leeftijd is slechts een getal en het vertelt niet het hele verhaal over hoe volwassen je bent. Iemand kan bijvoorbeeld ouder zijn op basis van hun geboortedatum, maar minder volwassen dan iemand die vijf jaar jonger is.

Leeftijd in maanden kan echter wel een meer genuanceerd beeld geven van iemands persoonlijke ontwikkeling. Het kan laat zien hoe iemand groeit en verandert in de loop van de tijd. Het kan ook nuttig zijn om te zien hoe iemand zich verhoudt tot hun leeftijdsgenoten en om doelen te stellen voor de toekomst.

Leeftijd in maanden Volwassenheidsniveau
0-12 Baby
12-36 Peuter
36-60 Kleuter
60-120 Kind
120-216 Tiener
216-300 Jongvolwassene
300-480 Volwassene
480+ Oudere volwassene

De tabel hierboven is slechts een voorbeeld en niet bedoeld om iemand te labelen. Het is belangrijk om te onthouden dat volwassenheid een complex en subjectief concept is dat niet alleen afhankelijk is van leeftijd.

 

Leeftijd in maanden berekenen in Excel

Er zijn verschillende manieren om je leeftijd in maanden te berekenen. Een handige tool voor het bereken van je leeftijd in maanden is deze berekentool maar je kunt het ook zelf uitrekenen in Excel. Door de datums die je hebt gebruikt om je leeftijd in hele jaren te berekenen in Excel te plaatsen, kun je de functie 'DATEDIF' gebruiken om je leeftijd in maanden te berekenen. Zorg er wel voor dat je voor het berekenen van je leeftijd in maanden ook rekening houdt met schrikkeljaren, zodat je berekening zo nauwkeurig mogelijk is.

Stap voor het berekenen van leeftijd in maanden in Excel:
1. Voer de datum van je geboortedag in een cel in
2. Voer de huidige datum in een andere cel in
3. Gebruik de functie 'DATEDIF' om het aantal maanden tussen deze twee datums te berekenen

Om de berekening via een tool uit te rekenen dan gebruik je deze berekentool. Ook interresant is om ook eens te zien om hoe oud je bent, in seconden, minuten, dagen of weken