Berekenen.nl
Geplaatst op 16 augustus

Het stappenplan voor het kopen van laminaat

Je gaat verhuizen of je wil graag een andere vloer in je woonkamer, slaapkamer of hal. Dan kan een nieuwe vloer nodig zijn. De kans is groot dat je dan voor een mooie laminaat vloer hebt gekozen. Dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten bij het kopen van de perfecte vloer. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt waar jij op moet letten bij het kopen en leggen van laminaat.

Past de vloer bij jouw leefstijl?

Wordt er op de vloer gelopen en geleefd? Zijn er kinderen aanwezig of eventuele huisdieren? Dit zijn vragen die veel invloed hebben op de keuze van de perfecte vloer. De antwoorden op deze vragen zijn namelijk van groot belang van de aankoop van een nieuwe vloer. Je wilt natuurlijk niet dat de vloer binnen enkele jaren al slijtage vertoond en het ergste, dat de vloer lelijk wordt. Wanneer er geleefd wordt op de vloer is het belangrijk om te kiezen voor een vloer met een sterke toplaag. De slijtvastheid van de toplaag wordt uitgedrukt in AC-waarde. Dit kan je bij het uitzoeken van je vloer vinden op het label van de verpakking. Wanneer je veel gebruik zal maken van de vloer raden wij je een AC4 vloer aan. Deze vloer is namelijk perfect voor het voetverkeer in je woning.

Past de vloer bij jouw smaak en interieur?

Naast de leefstijl is de kleur en het design van de toplaag ook heel erg belangrijk. Dit is namelijk bepalend voor de ruimte waar je de vloer wilt gaan leggen. De juiste kleur maakt een eenheid van de hele inrichting. Naast de kleur heeft het design ook een hele grote rol. Het ligt er namelijk helemaal aan hoe je huis er op dit moment uitziet. Het is dan ook belangrijk dat je wel eens style blijft aanhouden. De vloer kan namelijk je interieur maken maar ook heel erg goed breken. Ga dan ook niet te snel een keuze maken want niemand wil de vloer weer uit je woning halen.  De meeste winkels hebben dan ook wel wat stalen liggen die je mee naar huis kan nemen. Door gebruik te maken van deze stalen kan jij goed zien of het in je huis past.

Laminaat vloer leggen

Wanneer je de perfecte vloer hebt gevonden, moet je de vloer nog leggen. Je kan er voor kiezen om dit klusje uit te besteden maar je kan het ook zelf doen. Het leggen van een laminaatvloer is namelijk niet moeilijk, iedereen kan het eigenlijk zelf doen. Het enige wat je nodig bent is een aantal goede tips hoe je eenvoudig je nieuwe vloer kan leggen. Ook hebben veel mensen moeite met het bepalen hoeveel pakken laminaat ze daadwerkelijk nodig zijn voor het leggen van de vloer. Bij Berekenen.nl hebben we daarom een tool ontwikkeld waarbij jij heel eenvoudig kan uitrekenen hoeveel pakken laminaat je nodig bent. Wij houden er dan ook rekening met het verwachte zaagverlies. Zo weet jij precies moet hoeveel pakken jij de winkel uit moet lopen. Bereken hier hoeveel pakken laminaat je nodig bent.