Berekenen.nl
Geplaatst op 3 mei

De voordelen van laminaat in huis

Laminaat is een veelgebruikte vloerbedekking in moderne huizen. Het is een duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en betaalbaar alternatief voor hardhouten vloeren. In deze blog zullen we de voordelen van laminaat als vloerbedekking in huis bespreken.

1. De duurzaamheid van laminaat


Laminaat is een zeer duurzame vloerbedekking. Het is bestand tegen krassen, vlekken en slijtage en is daardoor een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Het is ook bestand tegen vocht en kan gemakkelijk worden schoongemaakt.

2. Gemakkelijk te onderhouden


Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het hoeft niet worden geschuurd, geolied of gelakt, zoals bij hardhouten vloeren wel het geval is. Laminaat vloeren kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om de vloer niet nat te maken, omdat overtollig water schade kan gaan veroorzaken.

3. Veelzijdigheid van een laminaat vloer


Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren, waardoor het gemakkelijk is om een vloer te kiezen die past bij de stijl van je huis. Laminaat vloeren kunnen eruitzien als hardhout, steen of zelfs beton. Het is een zeer veelzijdige vloerbedekking die geschikt is voor elke kamer in het huis.

4. Installatie van een laminaat vloer


Laminaat is gemakkelijk te installeren en kan zelfs door doe-het-zelvers worden gelegd in huis. Het is een klik-systeem dat eenvoudig in elkaar kan worden geklikt zonder dat er lijm of andere materialen voor nodig zijn. Dit maakt de installatie van een laminaat vloer snel en gemakkelijk, waardoor je geld kunt besparen op de installatiekosten.

5. Kosten van een laminaat vloer


Een ander groot voordeel van een laminaat vloer is de prijs. Het is een betaalbare vloerbedekking die vaak goedkoper is dan hardhouten vloeren en tegels. Hierdoor is het een goede keuze voor mensen met een beperkt budget die toch willen profiteren van de voordelen van een duurzame, onderhoudsarme vloerbedekking.

In conclusie, laminaat is een duurzame, onderhoudsarme, veelzijdige, gemakkelijk te installeren en betaalbare vloerbedekking. Het is een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen en huisdieren en is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren om te passen bij de stijl van je huis. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloerbedekking voor je huis, dan is laminaat zeker het overwegen waard.


Laminaat berekenen


Je gaat verhuizen of simpelweg je woonkamer, slaapkamer of hal opknappen. Dan kan een nieuwe vloer nodig zijn. Is je keuze op een mooie laminaat vloer gevallen? Dan dien je natuurlijk te berekenen hoeveel laminaat je precies nodig hebt. berekenen.nl helpt je hier graag bij met een eenvoudige rekentool, namelijk de rekentool ‘laminaat berekenen’.