Berekenen.nl
Geplaatst op 10 juli

Invoerrechten, wat moet ik betalen?

Sinds het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten en de overgangsperiode voor de Brexit is afgelopen is afgelopen, zijn er veel veranderingen opgetreden in de handelsbetrekkingen tussen Engeland en andere Eu-landen. Een van de belangrijkste aspecten waar bedrijven en particulieren rekening mee moeten houden, zijn de invoerrechten. In deze blog bespreken we alles wat betreft de invoerrechten.

Wat zijn invoerrechten?

Invoerrechten zijn heffingen die worden opgelegd op goederen die worden geïmporteerd uit een ander land. ZE worden toegepast om de binnenlandse markt te beschermen, de concurrentiepositie van lokale producenten te waarborgen en de inkomsten van de overheid te verhogen. In het geval van handel tussen Engeland en andere Eu-landen zijn de invoerrechten veranderd vanwege de Brexit.

Wie betaalt de invoerrechten?

In het algemeen is de importeur verantwoordelijk voor het betalen van de invoerrechten. Dit kan zowel een bedrijf als een particulier zijn, afhankelijk van wie de goederen importeert. Het is belangrijk op te merken dat de kosten van invoerrechten uiteindelijk kunnen worden doorberekend aan de consument, wat kan leiden tot hogere prijzen voor geïmporteerde producten.

Hoe worden invoerrechten berekend?

De berekening van invoerrechten is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de waarde van de goederen, het type goederen en de oorsprong van de goederen. De waarde van goederen is meestal gebaseerd op de factuurwaarde, inclusief de kosten van het transport en de verzekering. Het type goederen is belangrijk, omdat sommige producten specifieke invoerrechten hebben, zoals accijnzen op alcohol en tabak. De oorsprong van de goederen is relevant vanwege eventuele handelsovereenkomsten tussen Engeland en het land van herkomst, die de hoogte van de invoerrechten kunnen beïnvloeden.

Belangrijke punten

  • Controleer de geldende tarieven: zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele invoerrechttarieven die van toepassing zijn op de specifieke goederen die je importeert. Deze tarieven kunnen verschillen, afhankelijk van de goederencode en eventuele handelsovereenkomsten.
  • Douaneaangifte en betaling: bij het importeren van goederen uit Engeland moet je een douaneaangifte indienen en de verschuldigde invoerrechten betalen voordat de goederen worden vrijgegeven, Je kunt dit zelf doen of een douane-expediteur inschakelen om je te helpen bij het afhandelen van de douaneformaliteiten.
  • Mogelijke vrijstellingen en vereenvoudigen: Afhankelijk van de aard van de goederen specifieke omstandigheden kunnen er vrijstellingen vereenvoudigen worden toegepast.

Invoerrechten berekenen

Invoerrechten berekenen? Een belangrijke berekening, waarmee je voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. Als je producten of goederen bestelt vanuit een ander deel van de wereld. Let op: wil je de invoerrechten berekenen? Dit is informatie voor particulieren, die kopen bij bedragen en organisaties. Als organisatie kun je voor de invoer te maken krijgen met andere regelingen en percentages.