Berekenen.nl
Geplaatst op 26 mei

Tips bij het kopen van gordijnen

Wat is een huis tegenwoordig nog zonder gordijnen? Gordijnen is een belangrijk onderdeel van het interieur alleen er gaan vaak dingen fout bij het kopen van gordijnen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij een miskoop kan voorkomen.

Kies de juiste gordijnen

Het klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Veel mensen dat ze wel even makkelijk gordijnen kunnen kopen, maar het is meer werk dan je denkt en het kost ook wel even tijd. Je wilt namelijk wel dat je huis er mooier van wordt en dat het echt in je huis past. Het ligt er ook helemaal aan wat je zelf wilt. Gordijnen hebben een verkleinend effect. Je kan dit beperken door te kiezen voor een stof waar nog licht doorheen komt. Wil je juist een andere sfeer? Of wil jij graag een intieme sfeer creëren? Combineer dan vitrage met een overgordijn in een warme tint. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat om het kiezen van de perfecte gordijnen. Wat misschien nog wel het belangrijkste is dat je ook moet kijken naar de stijl van je huis. Heb je een oud huis? Dan kan je het beste kiezen voor geplooide, rijke stoffen mooi, terwijl rechte gordijnen juist mooi staan bij nieuwbouw huizen. Als je echt een goede tip wilt hebben staan gordijnen tot op de vloer eigenlijk altijd het mooiste bij elk huis.

Overgordijnen in de keuken?

De keuken is een praktische ruimte waar gordijnen echt een functie moeten hebben. Je kan het beste kiezen voor flexibele vouwgordijnen, jaloezieën of rolgordijnen die zowel hoog, laag als voor het midden van het raam kunnen hangen. Zoals we eerder beschreven moet het echt een functie hebben. Je wilt namelijk niet dat de gordijnen tijdens het koken of bakken in de weg zitten. Een voordeel wat gordijnen in de keuken hebben is dat ze de keuken minder saai maken. Het is juist leuk om in een keuken een frisse en heldere kleur te hebben.  Het moet natuurlijk wel bij het interieur passen.

Wel of geen pottenkijkers?

Heb jij een hekel aan mensen die vanaf de straat zo je woonkamer in kunnen kijken? Kies dan voor gordijnen die je kan voorzien van blindering. Dit zorgt ervoor dat mensen niet meer vanaf de straat zomaar je woonkamer in kunnen kijken. Blindering is dan ook verkrijgbaar in verschillende stoffen, genoeg keuze dus!

Meten is weten

Voordat je naar de winkel gaat of op internet gaat surfen naar je nieuwe gordijnen is het belangrijk om eerste je oude gordijnen op te meten. Zo heb je namelijk de juiste maat. Je kan het natuurlijk gewoon zelf op meten, maar wij hebben een speciale rekentool ontwikkeld waarbij je eenvoudig je gordijnmaat kan berekenen. Berekenen hier je gordijnmaat.

Vraag gratis stalen aan

Voordat je een definitieve keuze maakt wil je natuurlijk wel zeker weten dat ze er ook mooi uitzien in je woonkamer. Daarom is het belangrijk om gratis stalen aan te vragen. Het kan zijn dat de kleur er net iets anders uitkomt door de lichtinval of door je interieur. Wat misschien nog wel het belangrijkste is dat je goed nadenkt en niet te gehaast een keuze maakt.