Berekenen.nl
Geplaatst op 17 april

Tijd voor een nieuwe look thuis?

Nederland zit al meer dan drie weken binnen. Scholen en winkels zijn gesloten, daar waar mogelijk werken mensen vanuit huis. Dit levert natuurlijk extra tijd op. Mensen hoeven niet te reizen van of naar werk en ook op het klaarmaken ’s ochtend kan tijd worden bespaard. Doordat mensen zoveel thuis zijn wordt er hier en daar wat verandert aan het interieur. Wij zetten graag een paar handige berekeningen voor je op een rijtje.

Nieuwe gordijnen

Een simpele manier om je interieur op te frissen is door nieuwe raamdecoratie. Een verandering in kleur kan een complete kamer omtoveren. Omdat wordt aangeraden om niet naar buiten te gaan kun je de nieuwe gordijnen het beste bestellen. OF je kunt natuurlijk de oude gordijnen verven! Hoe dan ook, het is belangrijk om de afmeting van je gordijnen te weten. Dat bereken je eenvoudig met onze gordijnmaat-bereken tool. Pak je meetlint en meet de volgende onderdelen van je gordijnen: de breedte van je gordijnrail, hoogte van het plafond / onderkant en breedte van de baan stof. Vul deze waardes vervolgens in en selecteer de gewenste plooi soort en waar de zoom van de gordijnen hoort te komen. Nu je de gordijnmaat weet kun je je nieuwe gordijnen bestellen!

Andere tegels

Wie extra tijd om handen heeft kan er ook voor kiezen om die oude vloer een keer aan te pakken! Zo kun je een tapijt of laminaat inwisselen voor tegels. Of wellicht wil je tegels in je tuin. Voor de doe-het-zelver is wel belangrijk dat je het juiste aantal tegels en de oppervlakte berekend. Denk hierbij ook altijd aan een kleine marge (extra’s tegels) om eventuele fouten op te vangen. Bereken eenvoudig hoeveel tegels je nodig bent voor een bepaalde oppervlakte met onze tegel-bereken tool. Is je ruimte geen rechthoek of vierkant? Geen probleem! Verdeel de ruimtes in de rechthoekige blokken en tel de oppervlaktes van deze blokken bij elkaar op.

Lik verf

Niets tovert een ruimte zo goed om als een nieuwe lik verf. Een gewaagde kleur op een muur kan een complete ruimte anders doen lijken. Wat dacht je van slechts een gedeelte van de muur een nieuwe kleur geven? Of het verven van een cirkel achter een bed? Voordat je begint met verven is het belangrijk om te weten hoeveel verf je nodig bent. Dit doe je door de oppervlakte te berekenen. Vul de lengte en breedte in centimeters in bij onze oppervlakte-bereken tool en voilá, je hebt de oppervlakte berekend. Lijkt het je leuk om een cirkel te verven? Bereken eenvoudig de oppervlakte van een cirkel met onze cirkel-oppervlakte-bereken tool hier. Het makkelijkst is het meten van de diameter (de doorsnede van de cirkel) met een meetlint en die invoeren bij de bereken tool. Klik vervolgens op berekenen en ontdek hoe groot de oppervlakte van jouw beoogde cirkel is. De verf kun je (mits je gepaste afstand houdt) halen bij de bouwwinkel of online bestellen. De eenheid van verf is liters. Vaak staat er op de verpakking hoe zo’n groot oppervlakte van worden geverfd met de hoeveelheid liters die in de emmer of het blik zitten. In de regel is 1 liter verf goed voor 12 vierkante meter. Houdt hierbij wel altijd rekening met hoeveel lagen verf je wil aanbrengen!