Berekenen.nl
Geplaatst op 25 december

Afvallen met een plan: BMR beste richtlijn

Klaar om af te vallen in het nieuwe jaar, maar weet je nog niet precies hoe je dat het best kunt aanpakken? Het blijkt belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Niet zomaar af en toe wat minder eten, maar je houden aan bijvoorbeeld een maximaal aantal kilocalorieën per dag.

Aan de hand van jouw BMR kun je berekenen hoeveel calorieën je per dag zou mogen eten. Om op gewicht te blijven of om af te vallen, zodat je daar stap-voor-stap mee aan de slag kunt. De beste manier om het vanaf januari eindelijk beter aan te pakken. Om op het gewicht uit te komen dat je graag wilt, bijvoorbeeld als het nieuwe zomerseizoen aanbreekt.

BMR en BMI

Jouw BMR is iets anders dan je BMI. Die laatste gebruik je om in de gaten te houden of je een gezond gewicht hebt. In verhouding tot jouw lengte en je leeftijd, zodat je een idee krijgt van bijvoorbeeld het vetpercentage. Het BMR kun je gebruiken om na te gaan hoeveel calorieën je zou mogen eten en drinken. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk om die nauwkeurig bij te houden. Probeer daarbij niet vals te spelen, omdat de methode dan natuurlijk niet de gewenste resultaten op zal leveren.

Het is voor een goede gezondheid belangrijk om zowel jouw BMR als BMI in de gaten te houden. En sterker nog, als je op basis van jouw BMR eet en drinkt is de kans groot dat jouw BMI vanzelf in de juiste scores uit zal komen. Je verbrandt het teveel aan vet, omdat je jouw lichaam niet meer aanbiedt dan je nodig hebt.

BMR berekenen

Wil je jouw BMR berekenen? Dat kan eenvoudig online, aan de hand van een paar eenvoudige vragen. We laten je zien hoeveel je per dag zou moeten eten en drinken. Om goed op gewicht te blijven of om daadwerkelijk af te vallen, afhankelijk van het doel dat je stelt voor het komende jaar. Door regelmatig jouw BMR en BMI te berekenen ga je stap-voor-stap aan de slag, waardoor je de kans op succes een stuk groter zal maken.