Berekenen.nl
Geplaatst op 1 september

Hoeveel calorieën moet je per dag eten voor een gezond gewicht?

Gezonder eten vraagt om een kritische blik op wat je allemaal tot je neemt. Het is verstandig om de toegevoegde suikers te laten staan en in plaats daarvan meer fruit en groenten te kiezen. Toch valt het niet altijd mee om het helemaal onder de knie te krijgen.

Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld het BMR voor mannen. Dit is het basaal metabolisme. Het staat voor het aantal calorieën dat jouw lichaam verbruikt, op het moment dat je niets bijzonders doet. Door daar je inname aan calorieën op af te stemmen voorkom je dat je steeds dikker wordt.

Verbruik in rust

Wil je gezonder eten en voorkomen dat je aankomt? Het is belangrijk om goed te weten hoeveel calorieën je verbrandt in rust. Dit is zo’n 60 tot 75 procent van alle calorieën die je op een dag verbrandt.

De berekening van het BMR voor mannen is lastig en complex, waardoor dit in de praktijk niet altijd meevalt. Toch is het belangrijke informatie, waarmee je een beter beeld krijgt van wat je per dag kunt eten en drinken om makkelijker op gewicht te blijven.

BMR berekenen mannen

Jouw BMR berekenen voor mannen? Dat kan eenvoudig online, dankzij de tool die wij daarvoor hebben ontwikkeld. Om jouw BMR te berekenen vul je het gewicht in kilo’s in, net als jouw lengte in centimeter en jouw leeftijd in jaren.

Weeg je bijvoorbeeld 80 kilogram, ben je 185cm lang en ben je 40 jaar oud? Uit de berekening blijkt dat jouw basaal metabolisme 1815 calorieën per dag verbrandt. Dat is de verbranding zonder te gaan sporten en (intensief) te bewegen. Het is 60 tot 75 procent van wat je op een dag allemaal verbrandt, om daar rekening mee te houden voor jouw voeding.