Berekenen.nl
Geplaatst op 1 mei

Je muur omtoveren tot iets moois

Muren zijn een belangrijk element in elk interieurontwerp. Ze zijn niet alleen een functioneel onderdeel van een structuur van het gebouw, maar kunnen ook de sfeer en uitstraling van een ruimte beïnvloeden. In dit blog artikel zullen we enkele ideeën bespreken over hoe muren kunnen worden gebruikt om de esthetiek van een interieur te verbeteren.


1. De Kleur


De kleur van de muren is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de sfeer van een kamer. Het gebruik van verschillende kleuren kan helpen om verschillende stemmingen te creëren.  Lichtere kleuren zoals wit en pasteltinten kunnen een ruimte groter en lichter laten lijken, terwijl donkere kleuren zoals marineblauw en donkergroen een gevoel van gezelligheid en warmte kunnen vormen.

2. Behang


Behang kan een andere dimensie toevoegen aan de muren van een kamer. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten behang op de markt, van felle en gedurfde prints tot subtiele patronen en texturen. Door behang te gebruiken, kun je een specifieke sfeer creëren en de kamer een uniek en gezellig karakter geven.


3. Accentmuur


Een accentmuur kan een muur zijn die is bedekt met behang, verf of een andere textuur. Het doel van een accentmuur is om de aandacht te trekken en een dramatisch effect te creëren. Dit kan worden bereikt door een muur te bedekken met een opvallende kleur, een patroon of een interessante textuur.

4. Structuur


Door texturen toe te voegen aan de muren van een kamer, kun je het uiterlijk van de kamer veranderen en visuele interesse toevoegen. Bakstenen, houten panelen en tegels zijn enkele voorbeelden van texturen die je zou kunnen gebruiken om je muur op te fleuren of eventueel te verbeteren.

5. Kunstwerken


Kunstwerken kunnen een geweldige manier zijn om de muren van een kamer te versieren. Schilderijen, foto’s en andere decoraties kunnen worden opgehangen om de sfeer en stijl van de kamer te versterken. Het kiezen van kunstwerken die passen bij het interieur, het kleurenschema en de stijl van de kamer kan een groot verschil maken.

Kortom, muren zijn niet alleen functionele elementen van het interieur, maar kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het creëren van de sfeer en esthetiek van een ruimte. Door kleur, behang, accentmuren, textuur en kunstwerken toe te voegen, kun je de muren van je interieur transformeren en je persoonlijke stijl tot uiting brengen.


Behang rollen berekenen


Behangen is niet de moeilijkste taak, maar veel mensen vinden het wel moeilijk om een inschatting te maken van hoeveel rollen behang ze nodig zijn voor en muur. Bereken snel en makkelijk het aantal behang rollen wat jij nodig bent voor jouw muur.