Berekenen.nl
Geplaatst op 17 augustus

AOW-gat dreigt voor oud-medewerkers Philip Morris

Een deel vande oud medewerkers van Philips Morris Holland heeft recht op nog duizenden euro’s, als het gevolg van een AOW-gat waar zij vanwege de situatie mee te maken krijgen. Drie vakbonden gaan daarom van start met een juridische procedure tegen het bedrijf.

Drie tot vijftien maanden salaris

Er zou sprake zijn van een aanvulling tot de AOW-gerechtigde leeftijd, maar het bedrijf komt de verplichtingen tot nu toe niet na. Het zijn daardoor tientallen 60 plussers die vorig jaar ontslagen werden die nog recht hebben op drie tot vijftien maanden salaris. Ze zijn er zelf tot nu toe niet in geslaagd om het geld bij Philip Morris los te weken, vandaar dat de vakbonden zich er nu mee gaan bemoeien. De AOW-leeftijd werd recentelijk verhoogd door de regering, waardoor de ex-medewerkers formeel langer door zouden moeten werken dan tot hun 65ste. Zij hebben daar echter de kans niet voor gekregen en dreigen nu tussen wal en het schip te vallen.

AOW-leeftijd berekenen

Wil je zelf de AOW-leeftijd berekenen, om na te gaan wanneer je op basis van de huidige regelgeving met pensioen kunt? Je kunt online een berekening maken, zodat je eenvoudig ontdekt hoeveel jaren je nog dient te werken. Ben je nog relatief jong en ben je wat dat betreft nog lang niet toe aan je pensioen? Houd er dan rekening mee dat het waarschijnlijk nog niet mogelijk is om de definitieve datum vast te stellen. Je kunt dan wel rekenen op een indicatie, zodat je de AOW-leeftijd bij benadering kunt berekenen. Je hebt dan in ieder geval een beeld van het werkzame leven dat nog voor je lift.