Berekenen.nl
Geplaatst op 14 december

Helft Nederlandse mannen en vrouwen heeft te hoog BMI

Het BMI berekenen: steeds meer volwassen Nederlanders schrikken ervan. Uit recent onderzoek door het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt namelijk dat de helft van de mannen en vrouwen te maken heeft met overgewicht. Mannen zijn daar opvallend genoeg niet ontevreden mee, terwijl vrouwen zich daar over het algemeen veel meer druk om maken. Volgens experts moeten zowel mannen als vrouwen zich zorgen maken, omdat overgewicht allerlei risico’s en nadelen voor de gezondheid kan betekenen.

Vrouwen meer ontevreden met te hoog BMI

Vrouwen zijn gemiddeld genomen meer ontevreden met een hoger gewicht dan mannen. Slechts zes op de tien vrouwen is tevreden met het eigen te hoge gewicht, terwijl het gaat om zeven op de tien mannen.

Opvallend is dat sinds 2017 meer mensen een te hoog BMI hebben gekregen. Het ging een jaar eerder om 49 procent van de mensen, terwijl dat nu ruim meer dan de helft is. Bovendien steeg het aantal mensen met ernstig overgewicht van 5 naar 14 procent. In 1981 had nog slechts 32 procent overgewicht, waardoor het er door de jaren heen niet beter op is geworden.

BMI berekenen: ideale gewicht voor vrouwen

Zelf je BMI berekenen als vrouw? Je kunt met een paar eenvoudige gegevens de BMI-berekening maken. Om jouw ideale gewicht te berekenen, of om na te gaan wat op dit moment jouw BMI is. Daarmee kom je er bovendien eenvoudig achter of je een gezond, een te hoog of een veel te hoog BMI hebt. Zowel bij overgewicht als bij ernstig overgewicht is het belangrijk om in actie te komen. Wij maken de berekening van jouw BMI graag zo makkelijk mogelijk, zodat je meteen weet hoe jij er voor staat.