Berekenen.nl
Geplaatst op 12 september

Tips om je stroomverbruik te verlagen

Zowel voor huishoudens als voor bedrijven is het energieverbruik een grote kostenpost. Deze energie is onder andere nodig voor het uitvoeren van alle werkzaamheden als het leven. Daarom is iedereen altijd wel aan het zoeken naar een manier hoe ze de rekening naar beneden kunnen krijgen. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij op je stroomverbruik kan besparen.

Je pand of huis isoleren

Op dit moment is het heel erg mooi weer in Nederland, maar wanneer het weer niet zo mooi is en het enorm koud is buiten is het zonde om de kachel aan te hebben voor niets. In een slecht geïsoleerd pand en huis betaal je al snel honderd euro meer aan stroom wat je anders had kunnen besparen. je kan dit dan ook voorkomen door je huis of pand goed te isoleren. Nee, het is niet nodig om je een hele verbouwen uit te voeren. Er zijn namelijk wel een aantal tips hoe je al een flink verschil kan creëren. Een van deze tips is spullen en meubels niet dicht bij de radiatoren neer te zetten. Meubels en de spullen die je dicht bij een radiator zet blokkeren namelijk de warmte. Daarnaast zou je ook eens kunnen kijken naar goede isolerende kozijnen en isolatieglas wanneer dit niet aanwezig is. Zo kan je namelijk al mooi besparen op je stroomverbruik.

Led licht is de beste verlichting

Je hebt het waarschijnlijk al zo vaak gehoord dat je het bijna niet meer aan kan horen, maar het is echt zo. één led-lamp verbruikt 75% minder stroom dan een hallogeenlamp. Nu vraag jij je vast af waarom je nog nooit de lampen hebt verwisseld. Ja, dat vragen wij ons ook af. Naast dat een led-lamp veel minder stroom verbruikt gaat een led-lamp ook nog eens veel langer mee. Wanneer je de hallogeenlampen vervangt heb je dan ook twee vliegen in een klap. Je bespaart op je stroomrekening, maar ook op de onderhoudskosten die je hebt. Je hoeft namelijk niet zo vaak nieuwe lampen aan te schaffen. Daar worden we toch allemaal blij van?

Vergelijk alle energieleveranciers

We hebben het al meerdere keren gezegd, maar het is echt heel erg verstandig. Het is zo erg slim om jaarlijks even te gaan zoeken naar de voordeligste energieleverancier. Elk jaar worden de energieprijzen namelijk door heel erg veel leveranciers verlaagd om nieuwe klanten aan te trekken. Door regelmatig te veranderen profiteer je dan ook goed van deze marketingstunt. Wat ook nog eens een pluspunt is dat je tegenwoordig ook nog eens andere welkomcadeaus krijgt wanneer je overstapt. Wanneer je dan weer een goedkopere leverancier hebt gevonden begin je dan weer helemaal opnieuw. Zo blijf jij namelijk altijd profiteren van de marktontwikkeling.

Meten is weten

Door goed bij te houden waardoor jij meer stroom verbruikt kan jij hier op inspelen. Misschien is dit al een heel erg oud apparaat wat je tegen weinig kosten kan vervangen. Veel mensen denken hier niet aan, maar dit is een hele makkelijke manier van besparen.