Berekenen.nl

inleg studiekosten

Kan ik met de netto contante waarde berekenen hoeveel ik moet inleggen om de studiekosten van €20.000.- bij elkaar te sparen? Mijn zoon is net geboren en wij hebben een bedrag van €15.000,- beschikbaar. Is dit voldoende?

Vraag gesteld door: Jeanet
Reageer jij op deze vraag?

Ryan: Beste Jeanet. Het klopt dat je kan uitrekenen wat je inleg moet zijn om het bedrag van €20.000,- bij elkaar te sparen. De netto contante waarde voor het startkapitaal is afhankelijk van de periode (het aantal jaren dat je gaat sparen) en het rentepercentage over je spaargeld. In dit voorbeeld houden we een rentepercentage van 2% aan. Je wilt een eenmalige inleg doen om je spaardoel te bereiken. Je geeft aan dat jullie een bedrag van €15.000,- vrij te besteden te hebben. Je kan onze handige berekingstool gebruiken om te zien wat de inleg moet zijn: €12.166,-. Wel moet je dit bedrag 18 jaar op een spaarrekening zetten. Je kan kiezen uit verschillende financiële producten. Je krijgt bijvoorbeeld een hogere rente als je het bedrag een tijd vastzet, dit bedrag is dan niet opneembaar. Laat je goed informeren door een adviseur. Succes!

bert: hoe kom je aan de 12.166,-- als ik het rekentool gebruik en 18 jaar invul met 2% en 20.000 kom ik aan een ander bedrag