Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (3)

Framemaat berekenen

De binnenbeenlengte is de lengte van de vloer tot en met je kruis. Meet deze lengte op blote voeten.

In onderstaande tabel staan de geschatte beenlengtes vermeld.
Lichaamslengte Binnenbeenlengte
159 cm 72 cm
162 cm 74 cm
165 cm 76 cm
168 cm 77 cm
171 cm 79 cm
174 cm 81 cm
177 cm 82 cm
180 cm 84 cm
187 cm 88 cm
190 cm 91 cm
194 cm 93 cm
196 cm 94 cm

Framemaat berekenen

Nieuws over Framemaat

Hoe kies ik de juiste framemaat?

Niemand wil natuurlijk op een te kleine fiets fietsen. Ten eerste is dit helemaal niet prettig en ten tweede ziet het er ook niet goed uit. Daarom is het van belang dat je de juiste framemaat hebt, maar hoe vind je die en waarom is het zo belangrijk? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
De checklist voor het kopen van een fiets

Een fiets kopen lijkt zo makkelijk, maar toch zijn er dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuwe of gebruikte fiets aan wilt schaffen. Wij hebben dan ook de perfecte checklist gemaakt die je kan toepassen bij zowel een nieuwe als een gebruikte fiets. Hierdoor vergeet jij geen dingen te controleren waardoor je later spijt krijgt van je aankoop. Er is namelijk vervelender dan spijt hebben van je aankoop.

» Lees het volledige bericht
Waar moet je opletten bij het kopen van een elektrische fiets?

De afgelopen jaren worden er veel elektrische fietsen verkocht. Maar heel veel mensen weten niet waar ze allemaal precies op moeten letten en wat belangrijk is bij het kopen van een elektrische fiets. Wij zetten de een paar belangrijke dingen voor je op een rijtje.

» Lees het volledige bericht
Fiets kopen: let goed op de framemaat

Een fiets kopen en benieuwd waar je goed op moet letten? Uit de verschillende kooptips van specialisten en verkopers blijkt steeds min of meer hetzelfde: kijk goed naar de framemaat. Het is een belangrijke indicator voor een aantal andere aspecten van de fiets.

» Lees het volledige bericht