Berekenen.nl
Geplaatst op 28 september

Hoe bereken je je confectiemaat?

Iedereen houdt van online shoppen! Maar niet is zo irritant en teleurstellend als het blijkt dat je uiteindelijk toch te verkeerde maat hebt besteld. Om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt (of ophaalt in de winkel), helpen we je met het berekenen van je kledingmaat. Maten kunnen van merk tot merk verschillen, maar vallen normaal gesproken normaal!

Confectiemaat berekenen

Natuurlijk zijn er verschillende maten voor bovenkleding en broeken. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt alleen lichaamsmaten nodig om je kledingmaat te berekenen. Zorg dus dat je een meetlint hebt. Je meet je boven- en onderlichaam en klikt vervolgens op ‘bereken nu’ om je juiste kledingmaat te vinden. Lekker makkelijk he?

Bovenkleding

Je hebt drie lichaamsmaten nodig om de maat van je bovenkleding te berekenen. Uw borstomvang, taille en heupomvang. Je borstomvang meet je door je borsten (over je rug, ter hoogte van je tepels) te meten. Meet dan het smalste deel van je taille op (de items accentueren je taille en laten je buik verdwijnen). Meet ten slotte vanaf het breedste deel van je heupen. Als je alle maten hebt, kun je berekenen welke maat je hebt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je grotere borsten en een smalle taille hebt, of andersom. Bij rekbare stof kun je een kleinere maat kiezen (of een tussenmaat indien mogelijk), en voor andere materialen kun je beter een grotere maat kiezen.

Broeken

Het berekenen van je broekmaat kan soms erg lastig zijn. Taille- en heupmetingen zijn vereist om broeken te berekenen. Meet opnieuw het smalste deel van je taille en het breedste deel van je heupen en controleer je kledingmaat met onze online tool, zodat je een broek krijgt die perfect bij je past!

Om de lengte van broek te bepalen, heb je de lengte vanaf het kruis nodig. Ga staan ​​(benen gestrekt) en meet de afstand van de vloer tot de lies.

Zodra je de juiste maten op zak hebt, kun je gaan shoppen!

Online confectiemaat berekenen

Natuurlijk zijn er verschillende maten voor bovenkleding en broeken. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt alleen lichaamsmaten nodig om je kledingmaat te berekenen. Zorg dus dat je een meetlint hebt. Je meet je lichaam aan de hand van je onder- en bovenmaat, als je dat weet, kun je met onze online tool kijken welke maat voor jou de juiste is. Er is ook een eenvoudigere manier, we hebben een tool gemaakt die je maat in 5 seconden berekent. Bereken hier de kledingmaten voor dames. Kledingmaten kunnen per merk verschillen, maar het is altijd handig om een ​​idee te hebben van je maat. Bereken hier je confectiemaat.