Berekenen.nl
Geplaatst op 11 december

Waarom is een goede cupmaat zo belangrijk?

Uit onderzoek is gebleken dat heel veel vrouwen een verkeerde BH maat dragen. Dit kan uiteindelijk veel klachten veroorzaken en dat wilt natuurlijk niemand. Wil jij nou weten wat de consequenties zijn van het dragen van een verkeerde maat? Wij vertellen het hieronder.


Meten is weten

Het vinden van de juiste BH begint met het opmeten van je borstomvang. Dit kun je natuurlijk zelf doen of laten doen door je partner. Als je deze meting uitvoert is het verstandig om een niet voorgevormde bh te dragen. Ga rechtop voor een spiegel staan, maar ontspan wel. Meet eerst de omvang precies onder je borsten met een meetlint van minimaal 1 meter lang. Houd het lint recht en zorg dat het niet te strak, maar ook niet te los zit. Het aantal cm is de grootte van de borstband van je bh en wordt als een nummer in centimeters weergegeven.


Advies in de winkel

Het kan zijn dat je het vervelend vind om een verkoopster te vragen om advies maar het kan toch handig zijn. In een winkel word je vriendelijk begroet en snel gevraagd of ze ergens mee kunnen helpen. Ook hun kunnen helpen met het opmeten met de maat. Je hoeft je natuurlijk nergens voor te schamen dus vraag gerust.


Waarom is de juiste cupmaat zo belangrijk?

De meeste vrouwen dragen hun BH van ’s ochtends tot ’s avonds. Daarom is het dus heel belangrijk dat hij goed zit en dat hij je boezem niet afknelt of platdrukt. Een BH in de juiste maat zorgt voor goede ondersteuning en voorkomt nek, rug en hoofdpijn. Als het gewicht van je borsten niet optimaal verdeeld wordt, worden je rug en nek overbelast. Vooral voor vrouwen met een grotere buste is het onmisbaar om de juiste bh-maat te dragen om zo deze klachten te voorkomen. Maar net zo belangrijk is dat een goede passen BH ook een mooi ronde vormen van je boezem benadrukt.


Wat kan een verkeerde cupmaat doen?

Zoals we hierboven al gezegd hebben dat dat zowel rugpijn, hoofdpijn of nek pijn veroorzaken. Ook kan er huidirritatie ontstaan. Ook je borstweefsel kan last krijgen van een verkeerde BH, er kunnen scheurtjes ontstaan in het borstweefsel wat niet goed is. Er kunnen niet alleen scheurtjes ontstaan maar ook kan er bij te veel druk de bloedtoevoer naar het borstweefsel vernauwen. Dit zijn vooral klachten die je kunt krijgen bij een te kleine BH maat. Je kan natuurlijk ook klachten krijgen bij het dragen van een te grote maat. Bij een te grote BH kunnen de borsten sneller gaan hangen, daardoor word ongemak veroorzaakt in de pezen en de schouders.

Ook kan een beugel die niet goed past wrijving veroorzaken waardoor tussen je lichaam en de beugel grote druk op de borsten komen te staan. 

Sporten Als je beweegt sport of wat dan ook maken je borsten kleine achtjes. Dit noemen ze bouncen. Een BH dragen is daarom echt een must, ook voor kleinere maten. Dit omdat ook kleinere borsten kunnen gaan hangen. Op internet is ook veel te lezen over dat als je geen BH draagt de kans op borstkanker vergroot maar dat is helemaal niet waar. Net zoals een beugel BH borstkanker kan veroorzaken. Een beugelbeha is beter om te dragen dan eentje zonder. Het biedt namelijk meer ondersteuning. Aan het einde van deze blog is een ding zeker dat een goede maat het aller belangrijkste is. Ben jij nou opzoek naar een nieuwe BH? Bereken hier dan de goede maat en voorkom lichamelijke problemen!