Berekenen.nl
Geplaatst op 24 augustus

Borsten zijn ongelijk, groeien en krimpen: veel onwetendheid

Er bestaat veel onwetendheid over borsten, zo blijkt uit een rondgang door onder andere magazine Glamour. Het is een onderwerp dat we niet graag bespreken, waardoor er weinig kennis wordt uitgewisseld. En dat is jammer, omdat er daardoor allerlei zaken onbekend zijn die we wel zouden moeten weten.


Wist je bijvoorbeeld dat borsten het best omschreven kunnen worden als zussen van elkaar, in plaats van een tweeling? Ze zijn niet hetzelfde, maar lijken wel sterk op elkaar. Bij 65% van de vrouwen is de linkerborst groter dan de rechterborst. Het is goed om te weten dat er niets vreemds met je aan de hand is als dat ook bij jou zo is.

Tijd van de maand

Daarnaast kunnen borsten groeien en weer krimpen, gedurende de maand. Tijdens de menstruatie kunnen borsten tot maximaal een cupmaat groeien. Het komt door alle hormonen die er in die periode vrijkomen, rondom de eisprong die er plaatsvindt. Na dat moment zullen de borsten weer krimpen tot de reguliere maat.

Tip: het is geen slecht idee om een paar extra BH’s te kopen in een grotere maat, zodat je die rondom jouw menstruatie comfortabel kunt dragen.

BH maat berekenen

Wil je jouw BH maat berekenen, zowel tijdens de menstruatie als gedurende de rest van de maand? Dat kan aan de hand van de onderborstwijdte en de borstwijdte in het algemeen. We hebben daarvoor handige uitleg geplaatst op de pagina met de berekening. Je kunt op die manier berekenen wat jouw BH maat is, zodat je daar rekening mee kunt houden op het moment dat je gaat winkelen. Ontdek de maat die je nodig hebt als je een BH gaat kopen, om in de winkel niet met je mond vol tanden te staan.